River Trotters Dames1 stapje dichter bij kampioenschap

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Voor River Trotterss Dames1 stond zaterdag 22 april 2023 een uitwedstrijd tegen Studenten Basketbal Utrecht (S.B.U.) op het programma. De wedstrijd werd gewonnen met een eindstand van 57-74, waardoor de punten naar Hardinxveld gingen.

De punten gingen naar River Trotters. (Foto River Trotters)

Het eerste kwart begon erg stroef, veel makkelijke ballen werden niet afgemaakt. Beide teams waren wat zoekende, en door een paar goed gespeelde aanvallen van de dames werd het eerste kwart afgesloten met een voorsprong van 14-22. In het tweede kwart ging alles nog wat moeizamer. De dames waren te veel bezig met de scheidsrechters en de tegenstander, waardoor de focus op het eigen spel niet werd gevonden. De dames van S.B.U. waren dit kwart scherper en wisten terug te komen tot een ruststand van 30-33.

Laatste thuiswedstrijd
In de rust werden de Hardinxveldse dames aangesproken, er was werk aan de winkel. De dames begonnen opnieuw minder scherp aan de tweede helft. Door de nadruk weer even op de verdediging te leggen, kwamen de dames wat losser. Ze wisten zichzelf weer te belonen door de ballen af te maken en als team samen te spelen.  Zaterdag 29 april 2023 om 18.00 uur staat de laatste thuiswedstrijd tegen Trajanum op het programma. Bij winst zijn de dames kampioen.