Hardinxveld scoort geen punten in uitwedstrijd bij HSSC’61

HEI- EN BOEICOP / HARDINXVELD-GIESSENDAM – Hardinxveld speelde zaterdag 22 april 2023 tegen en bij HSSC’61 in Hei-en Boeicop. Hardinxveld speelde te traag en zonder de echte spirit zoals in de voorafgaande wedstrijden. Het bleef 0-0 en dus zonder punten naar huis.

Winnen was het enige wat telde voor de ploeg van trainer Theo de Boon, om de druk op koploper de Alblas te houden en nog een theoretische kans te behouden op de titel. (Foto v.v. Hardinxveld)

Voor de thuisclub HSSC’61 waren de belangen ook groot, om van de directe degradatieplaatsen weg te blijven (ze hadden thuis al gelijk gespeeld tegen de Alblas en Meerkerk – red.). Hardinxveld was dus gewaarschuwd ook al omdat het in de thuiswedstrijd eerder dit seizoen tegen een nederlaag aan liep.

Geen strafschop
Het weer was inmiddels omgeslagen en de regen viel gestaag neer op het natuurgrasveld. Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Bruijnes begonnen beiden teams aan de wedstrijd. Het eerste gevaar kwam van Hardinxveld. Een schot van net buiten de zestien meter werd met twee armen beroerd door een verdediger van HSSC’61, maar de scheidsrechter vond het niet genoeg voor een stafschop, tot groot ongenoegen van de spelers van Hardinxveld. Het duurde dan ook even voordat de corner genomen werd, die niets opleverde. Daarna was het de beurt aan de thuisclub, een aantal kleine mogelijkheden ontstonden, die ook een aantal corners opleverde, maar deze werden vakkundig door de Hardinxveldse verdediging onschadelijk gemaakt. Daarna ontstonden voor Hardinxveld, een reeks corners, maar ook hier was het de verdediging van HSSC’61 die overeind bleef. De eerste helft kabelde zo verder naar een ruststand van 0-0.

Rol keepers
In de tweede helft moest dit echt gaan verbeteren, om aanspraak te maken op een overwinning. Met Thomas Rozenboom Bos voor Aron Eijkelboom begon de tweede helft. Hardinxveld ging voortvarend van start, maar stranden elke keer weer op de stugge verdediging van de thuisclub. Als er dan een vrije schop was, dan was de voortzetting hiervan, niet goed genoeg. Ballen smoorde in de muur of als ze er voorbij kwamen was er daar de verdediging van HSSC’61 die als winnaar uit het duel kwamen. Het duurde tot aan de vijfenzeventigste minuut voordat er een echt grote kans kwam voor Hardinxveld. Een snelle voortzetting via de linkerkant, gevolgd door een diepe bal op spits Robin Peursem gaf de uitgelezen mogelijkheid, maar Robin Peursem wist de bal niet echt goed mee te nemen om het keeper Spriel van HSSC’61 echt in de problemen te brengen. Kort erna was ere en opleving aan de andere kant, maar hier wist keeper Marc Koning de bal tijdig weg te kopen voor de aanstormende spits van Soest.

Doelpunt afgekeurd
Verse wissels moesten het dan maar gaan doen. Jack van de Meijden en Xander Peursem kwamen het veld in voor Robin Bezemer en Lex de Gier met nog een goede tien minuten te gaan. Met veel opportunisme werd er door Hardinxveld aangevallen. De hoeveelheid corners en vrij trappen op de helft van de thuisclub waren niet meer bij te houden. Schoten van Jack van de Meijden en Thomas Rozenboom Bos smoorde in de stugge defensie van HSSC’61. Een doelpunt van Hardinxveld werd terecht afgekeurd, nadat keeper Spriel het duel won van aanvoerder Vincent van Lopik, die de keeper in het duel ten val bracht en de bal erna in het lege doel schot. Ook de allerlaatste voorzet was wederom voor de verdediging van HSSC’61 en zo bepaalde de thuisclub met kunst en vlieg werk een welverdiende punt in dit duel.

Kans verkeken
Voor Hardinxveld was dit gelijkspel een teleurstelling! De titelkansen zijn nu verkeken, zeker met de uitslag en winst van de Alblas op Meerkerk. De Alblas heeft in de resterende wedstrijden nog één punt nodig om kampioen te worden. Hardinxveld rest nu de strijd voor plaats twee, waarbij Meerkerk met één punt achterstand de voornaamste belager is en als laatste wedstrijd van het seizoen ook nog op bezoek komt. Volgende week speelt Hardinxveld eerst thuis tegen Everstein.