River Trotters Heren1 sluiten kampioensseizoen af

WERKENDAM / HARDINXVELD-GIESSENDAM – Virtus uit was jarenlang een echte streekderby met volle tribunes, een intense sfeer en vermakelijk stevig basketbal. River Trotters Heren1 selectie had zaterdag 22 april 2023 de eer hoog te houden, maar ook wat spelers te sparen voor aankomende play-offs.
 
Helaas spelen de Werkendammers dit jaar als degradant en ziet het er niet naar uit dat ze voor komend seizoen een volwaardig team kunnen leveren aan de eerste divisie. (Foto River Trotters)
 
De wedstrijd begon in het voordeel van de thuisploeg met een 12-5 gaatje omdat er een zogeheten deksel op de ring zat voor de Hardinxvelders. Maar vanaf het moment dat er een gelijke stand van 17-17 op het bord kwam, was er geen idee meer bij een mogelijk spannende wedstrijd.
 
Teamspel
Het hoogtepunt kwam in het tweede kwart waarbij Gillian Boldewijn een prachtig stukje basketbal liet zien en persoonlijk de River Trotters naar een tien punten voorsprong hielp. Dankzij die run en het teamspel wat beter op gang kwam werd de ruststand 23-39.  Kwarten drie (43-65) en vier werden netjes uitgespeeld tot aan 60-80. Virtus zal hun plannen moeten herzien, de vraag is of hun talentvolle spelers niet eens aan de andere kant van de rivier moeten gaan spelen? River Trotters dendert als heuse seizoenskampioen door naar de eerste halve finalewedstrijd in en tegen Hoofddorp, zaterdag 29 april 2023 om 20.30 uur. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld