River Trotters Heren1 blijven op koers naar finalerondes

BARENDRECHT / HARDINXVELD-GIESSENDAM – Met nog vier reguliere competitie wedstrijden te spelen was zaterdagavond 25 maart 2023 een veel bepalend ronde. De selectie River Trotters Heren1 moest op maar twee winstpunten verschil de nummer drie Binnenland in Barendrecht van zich weten af te houden. Terwijl de nummer twee Wyba op het zelfde moment, ook op twee punten verschil de nummer vier Biks Shots uit op het programma had staan.

Voor de River Trotters was er gezien de verloren thuiswedstrijd tegen Binnenland iets recht te zetten. De nodige voorbereidingen waren er getroffen om hun speelstijl te ontwrichten. Zij kenmerken zich door snel attractief spel met een paar goede schutters rondom de routinier Sjoerd van Vilsteren. (Foto River Trotters)

Startende met Olvainey, Arco, Noel, Chris en Leron kwamen de Trotters fel uit de startblokken met een 0-7 run. De Barendrechters herstelde en kregen wat cadeautjes dankzij hun slim uitgespeelde aanvallen. Het tempo en schotpercentage lag in dit eerste kwart belachelijk hoog, alsof je naar een eredivisie wedstrijd keek. De inmiddels volgestroomde sporthal De Driespong kolkte van spanning, van wie ongeveer de helft van de supporters bestond uit meegereisde River Trotters fans. Het eerste kwart vervolgde in een driepunts-strijd tussen de Trotter Noel Mojica en Joris Visser van de thuisploeg. Wat beide ploegen in de race hield tot een stand van 23-27. Binnenland gaf nog niet op en kwam al snel voor in het tweede kwart. Niets werd meer cadeau gedaan en verdedigend zat het aan beide kanten potdicht. Het was schrapen naar punten maar de thuisploeg kwam beter uit tot aan de rust bij 38-35.

Geforceerde schoten
Voor River Trotters bleef het strijdplan ongewijzigd en vonden ze steeds vaker Leron Esajas onder de borden, mede dankzij het stabiele spel van de spelverdelers was merkbaar dat Binnenland op hun achterste poten werd gedrukt. Een tweede run werd gecreëerd met 45-54 naar het vierde kwart. Maar dat voelde niet alsof het al gespeeld was. Foutenlast werd voor beide teams een noodzaak om slim door te wisselen. Uiteindelijk bleek het individueel talent bij de bezoekers een stuk hoger te liggen en maakte dat de Barendrechters slechts de hoop hadden om geforceerde schoten te maken. Arco van Genderen kwam in deze fase met slim uitgespeelde situaties vaak op de vrije worplijn en schoot persoonlijk de wedstrijd op slot. Met nog een paar minuten op de klok waren de meegereisde fans uitbundig aan het juichen. Mede dankzij hun werd de overwinning een feit. Bij een eindstand van 59-70 stelde River Trotters hun eerste plaats veilig en komt zelfs met een wedstrijd minder gespeeld, twee dikke punten los in de competitiestand. Biks Shots mag zich na thuiswinst op Wyba de nieuwe nummer twee noemen. Wat de komende wedstrijdrondes gaat uitwijzen is wie dit weet vol te houden. Zaterdag 1 april 2023 spelen de heren thuis in sporthal De Wielewaal tegen Das uit Delft. De aanvang is 19.30 uur.