Verzamelingen vormen expositie in museum De Koperen Knop

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Een aantal trotse verzamelaars laat vanaf zaterdag 1 april 2023 hun uiteenlopende verzamelingen in museum De Koperen knop aan Binnendams 6. Mensen die met veel enthousiasme hun boeiende verzameling bijeen hebben gebracht en deze elke keer weer weten aan te vullen met iets nieuws. Op de expositie is veel te zien en krijg je ook achtergrondinformatie over de verzamelingen. 

Nergens ter wereld zijn er zoveel verzamelaars en verzamelingen per hoofd van de bevolking. En het bijzondere hiervan is nog dat de meeste verzamelaars zich niet houden bij één onderwerp, maar vaak meerdere thema’s zoeken en vergaren. (Foto museum De Koperen Knop)

Nederland is een echt verzamelland. Bijna iedere Nederlander verzamelt wel iets. Elke vondst en elke aanvulling van de verzameling zien ze als een overwinning.

Diverse verzamelingen
Op de expositie vindt u een grote diversiteit aan verzamelingen. Lokale relatiegeschenken van vroeger, franse koffiepotten, closetrollen, koperen salamanders, minitractoren, kippen, en paperclips. En nog meer, zoals peper- en zoutstellen, modelkruiwagens en gemberpotten. Ook miniatuur ziekenautootjes, plastic tassen, lokeenden, addiators, stoomtreintjes, meisjes-kopjes, opwindspeelgoed, foto’s van twee mannen of naaimachientjes. De tentoonstelling loopt door tot en met maandag 29 mei 2023.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld