Sfeer, gezelligheid en alles rond senioren op Doe- en Informatiebeurs 55+

door Peter Donk
HARDINXVELD-GIESSENDAM – Niet meer weg te denken. De Doe- en Informatiebeurs 55+ met alles voor en vaak door ouderen. Donderdag 6 oktober 2022 kwamen weer oudere inwoners af op dit altijd goed bezochte evenement in sporthal De Wielewaal aan Cornelisweer. Wethouder Trudy Baggerman (T@B) kon aan de bak donderdagmiddag 6 oktober 2022 in sporthal De Wielewaal, nadat ze de beurs had geopend en het bestuur in het zonnetje had gezet. 

Ondertussen snuffelden er verschillende senioren over de plaatselijke beurs met tientallen kramen van lokale organisaties, lokale bedrijven en lokale ondernemers die allen iets ‘hebben’ met ouderen, ouderenzorg en oud worden. (Foto Peter Donk / HG24)

Tekst gaat verder onder foto.

Het was de zevende keer dat de beurs werd gehouden. Eén keer, begin oktober 2020, moesten ze verstek laten gaan vanwege corona. De organiserende bestuursleden het het Comité Dag van de Ouderen met Piet van der Priem en Teunie van Houwelingen. Arie van Noordenne ontbreekt op de foto. Wethouder Trudy Baggerman zette hen in het zonnetje (Foto Peter Donk / HG24).  

Baggerman bedankte het lokale comité Dag van de Ouderen: “Dank, dank voor jullie inzet. Dit hier is onze toekomst. Dit zijn wij! Over twee jaar behoor ook ik tot deze doelgroep.” Deze beurs heeft jaarlijks een grote belangstelling.

Tekst gaat verder onder foto. 


Op de zevende editie van de jaarlijkse Nationale Dag van de Ouderen ging Baggerman op een ‘sportcircuit’ uitgezet door een plaatselijke fysiotherapeut aan de slag. Daar slaagde Baggerman goed in en dat komt omdat ze ook sportief is aangelegd. Regelmatig fluit ze nog op hoog niveau een basketbalwedstrijd. Baggerman verklaarde na de actieve ‘klus’ graag oud te willen worden en daarom dagelijks tien kilometer te lopen in het dorp en er goed uit te willen blijven zien en dus te sporten.

Tekst gaat verder onder tweet.

Toneel was er van toneelgroep Onder Ons uit Sliedrecht. De beurs wordt sinds 2015 in samenwerking met Servanda georganiseerd. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld