Loofhut bij Dijksynagoge open tijdens open dagen

SLIEDRECHT / HARDINXVELD-GIESSENDAM – Speciaal in verband met de open dagen zaterdag 8 en zondag 9 oktober 2022 is de Loofhut (Soeka) opgebouwd in de achtertuin van de Dijksynagoge Sliedrecht-Hardinxveld-Giessendam aan Rivierdijk 51 in Sliedrecht. Je bent welkom tussen 14.00 – 16.00 uur. 

Gedurende het Loofhuttenfeest wonen Joodse gezinnen hier, gebruiken er de maaltijden en luisteren naar de verhalen over de tocht van de Joden door de woestijn. Om die reden is het dak open als herinnering aan het verblijf in de woestijn en te relativering van de luxe van het hebben van een dag boven het hoofd. (Foto Dijksynagoge)

Tekst gaat verder onder foto.

Maandag 10 oktober 2022 begint het Loofhuttenfeest (Soekot). Het Loofhuttenfeest is het begin van een zeven dagen durende periode, waarin bij veel Joodse gezinnen in hun tuin een hut wordt nagebouwd.

Feestelijke periode
Volgens de Joodse jaartelling leven wij nu in het jaar 5783 (van maandag 26 op dinsdag 27 september 2022 begon het Joods nieuwjaar – red.). Eerder deze week, woensdag 5 oktober 2022, was het Grote Verzoendag (Jom Kippoer), een dag van inkeer en vergeving. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld