Stichting Place4me laat zien hoe bewoners het naar hun zin hebben

door Peter Donk
HARDINXVELD-GIESSENDAM – Twee uur lang kon zaterdagmiddag 25 juni 2022 worden gekeken bij de tien woningen die onder de Stichting Place4me vallen. De bewoners huren via FienWonen, maar voor de rest wordt alles beheerd door de stichting. Het open huis volgt nu corona achter de rug is. Sinds anderhalf jaar wonen er bewoners en er kon nooit een officiële opening worden gedaan. 

In de huizen met een gezamenlijke ruimte en een dakterras wonen met name jonge mensen zelfstandig.Volwassenen met een stoornis binnen het autistisch spectrum (ASS) in Hardinxveld-Giessendam en directe omgeving is de doelgroep in samenwerking met wooncorporatie Fien Wonen. (Foto Peter Donk / HG24)

Stichtingsvoorzitter Lia de Jong nam destijds het initiatief voor het kleinschalig woonproject. Ze ging in gesprek met toenmalig wethouder Benhard van Houwelinengen (T@B), die zaterdagmiddag ook nog langs kwam. Aanvankelijk was een locatie aan de Stationsstraat in beeld. Door omstandigheden ging Fien Wonen uit het huidige appartementencomplex en kon na een verbouwing de stichting zijn intrek nemen. Mede dankzij een aantal sponsoren. Zaterdagmiddag werd een hapje en een drankje aangeboden en kon er binnen worden gekeken. Namens de gemeente Hardinxveld-Giessendam kwamen burgemeester Dirk Heijkoop (CDA) en wethouder Trudy Baggerman (T@B) van Wonen langs. 

Doelstelling
De stichting gaat over het exploiteren (ook helaas een wachtlijst), het verzorgen van kwalitatief goede begeleiding waarbij Wmo voor iedere bewoner noodzakelijk is bij aanvang van het wonen en het bevorderen van integratie met de woonomgeving. Verder heeft Stichting Place4me als doel het stimuleren van het aangaan van onderlinge contacten en gezamenlijke vrije tijdsbesteding én het vergroten van het niveau van zelfstandigheid en zelfredzaamheid van de toekomstige bewoners. Nu zijn er tien appartementen verhuurd. Bij toeval aan allemaal jongens. Eén van hen is inmiddels getrouwd en is daar blijven wonen. De regel is wel dat als er kinderen komen, dat dan een andere woning moet worden gezocht. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld