Buikschuiven, levend sjoelen… vermaak genoeg bij Huis3-terrein

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Het is de slotweek van Huis3 en de activiteiten draaien op en om het ‘festivalterrein’ aan de Steek in Boven-Hardinxveld op volle toeren. Op het kunstgrasveld van korfbalvereniging HKC staan ook deze zaterdag 25 juni 2022 weer verschillende activiteiten op het programma. Opbrengsten zijn via de Huis3-actie voor het KWF.

Op één van de velden stond onder meer deze opblaasbaan bedoeld voor de ‘buikschuivers’. Uiteraard was niet iedereen hier voor te porren, want je liep tenslotte een nat pak op. (Foto Peter Donk / HG24)

Er bestond de mogelijkheid om op een opblaasbaan een buikschuiver te maken. Daarvoor werd een aanloop genomen, snelheid gemaakt en rast over de groenezeepopblaasbaan. Hoe sneller en hoe zwaarder hoe verder je kwam op de baan. Vooral bij veel kinderen was de baan in trek, bij zowel jongens als meisjes. Anders gingen in een band aan het sjoelen op een opblaasbaarsjoelbord onder soortgelijke condities. Het ontbreekt bij Huis3 niet aan het verzinnen van creatieve spelletjes. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld