Scouting A15 bedankt voor veertig jaar samenwerking

door Peter Donk
HARDINXVELD-GIESSENDAM – De gemeente Hardinxveld-Giessendam en oranjevereniging Oranje Trouw hebben zaterdagmorgen 25 juni 2022 het bestuur en medewerkers van Scouting A15 bedankt voor hun medewerking aan 4 en 5 mei dit jaar en voor de samenwerking de afgelopen veertig jaar.

Dat gebeurde achter het vereningsgebouw aan de Sliet. De scouting ontving een ‘bokaal’ en  een bedankbord van de gemeente en oranjevereniging. (Foto Peter Donk / HG24)

Namens de gemeente was burgemeester Dirk Heijkoop (CDA) aanwezig. De oranjevereniging kwam met verschillende bestuursleden onder wie voorzitter Bertie den Breejen. Zij overhandigden niet alleen een bedank ‘bokaal’ voor medewerking aan de Natinale Herdenkingen in 2022, maar ook een gegraveerd bedankbord voor 40 jaar samenwerking tussen Oranje Trouw en Scouting A15. Heijkoop bedankte de vereniging voor hun inzet vorige maand en alle jaren hiervoor. Den Breejen herinnerde vooral aan de fijne samenwerking de afgelopen jaren. “Die begon vlak na de oprichting van oranjevereniging Oranje Trouw op 22 februari 1980. In 2020 was het dus veertig jaar geleden, maar toen was er corona. Daarom is dit nu het juiste moment. Vandaag hebben we wel de gelegenheid en die willen we graag benutten. Bedankt voor de prettige samenwerking al deze jaren”, sprak Den Breejen. Het bedankbord is door onder meer enkele bestuursleden gemaakt. 

Tekst gaat verder onder tweet.

75 Jaar
Voorzitter Jelle den Butter van Scouting A15 vertelde graag de medewerking te verlenen. Elk jaar weer! Hij bedankte de gemeente en oranjevereniging voor de samenwerking, de ‘bokaal’ en het mooie bord. Den Butter beloofde het bord op te hangen in het verenigingsgebouw en vertelde dat de scouting toewerkt naar een bijzonder jaar. Begin juni 2023 bestaat de scouting in Hardinxveld-Giessendam 75 jaar. Dat wordt volgens Den Butter groots gevierd met activiteiten met overal ’75 jaar sausjes overheen’. Op één plaats in het dorp, bijvoorbeeld bij het gemeentehuis, wil de scouting dan 75 uur verblijven en geld ophalen voor een uitje met de leden. Over hoe één en ander eruit gaat zien, wordt later gecommuniceerd.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld