Aanpassingen en nieuwe speelplaatsen in het dorp

HARDINXVELD-GIESSENDAM – De gemeente Hardinxveld-Giessendam is met een overzicht van de speelplaatsen gekomen, die het gemeentebestuur dit jaar wil aanpassen of nieuw wil aanleggen.

Dit is een voorbeeld van een willekeurige speelplaats. (Stockfoto)

Een overzicht: 

Tielensweer / Lange Griendsweer
De nieuwe speelplaats bij de Lange Griendsweer wordt aangelegd voor de jongste kinderen (0-5 jaar) en betreft een ´zoeklocatie´ volgens het speelruimteplan. Het ontwerp is klaar. Tijdens het ontwerpproces is gekozen voor een andere inrichting van parkeerplaatsen. Zo blijft het groen in de wijk behouden en komt er een mooie speelplek. De speelplek staat op de planning in de herfst van 2022.

Binnendams
Het ontwerp van de nieuwe speelplaats aan Binnendams is klaar en de werkvoorbereiding gestart. Planning: eind 2022 gereed.

Prins Hendrikstraat
Speelplaats Emmastraat wordt verplaatst naar speelveld Prins Hendrikstraat. Daar wordt een combinatie van een speelplaats voor de jongste kinderen met pannaveld aangelegd. Het ontwerp is klaar. Werkvoorbereiding is gestart. Planning: Eind 2022 gereed.

Nassaustraat
De gemeente is van plan om bij de Nassaustraat het speelschip te vervangen door een nieuw speeltoestel. Uitvoering in september 2022.

Skatelocatie
In samenspraak met de jeugd wil de gemeente Hardinxveld-Giessendam de renovatie oppakken. Ze nodigen hen later dit jaar of begin 2023 uit om te bespreken aan welke toestellen behoefte is.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld