Ambulancepersoneel met patiënt vast in lift; Brandweer schiet te hulp

HARDINXVELD-GIESSENDAM – De brandweer is zaterdagmiddag 13 augustus 2022 even over half drie gealarmeerd voor een liftopsluiting aan de Prinses Irenestraat in Boven-Hardinxveld.

Dit was de tweede melding voor de brandweer in drie weken tijd om mensen uit de lift te halen. Donderdag 21 juli 2022 moest de brandweer onder meer ook al naar de Prinses Irenestraat om uit de zelfde lift vier personen te bevrijden. (Foto Alexander Noppert / 112ghg.nl)

Daar zat ambulancepersoneel met een patiënt vast en hadden de brandweer gevraagd om te helpen om de deur te openen. De brandweer kwam ter plaatse en hebben de deur geopend. Daarna heeft de brandweer het ambulance personeel geassisteerd om de brancard naar beneden te tillen. De patiënt is doormiddel van de zogenoemde ‘evac chair’ van de derde etage naar beneden gebracht.

In noodsituatie
De bewoners zijn niet te spreken over de werkwijze van de lift. Volgens enkele flatbewoners die ons aanspraken is de lift vaker kapot. Telkens worden er enkele onderdelen vervangen maar de lift wordt niet in zijn geheel nagekeken. Bewoners vrezen dat dadelijk de lift in een noodsituatie weer weigert of dat mensen weer vast komen te zitten en dat dit levens gaat kosten.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld