Bedrijven, overheid en onderwijs uit regio samen op Nationale Carrièrebeurs

AMSTERDAM / HARDINXVELD-GIESSENDAM – Onder de vlag van ‘Smart Delta Drechtsteden’ presenteren vijf bedrijven, zeven gemeenten, drie regionale overheidsdiensten én Dordrecht Academy zich gezamenlijk op de Nationale Carrièrebeurs, die vrijdag 22 maart 2024 van start gaat in de RAI in Amsterdam. Het is uniek dat deze partijen de handen ineenslaan en zichzelf als regio op de kaart zetten.

De gezamenlijke stand op de Nationale Carrièrebeurs. (Foto Josine Voogt)

In de afgelopen twee jaar is al met een aantal gemeenten en overheidsdiensten aan de Carrièrebeurs meegedaan, maar dit is de primeur voor een gezamenlijke stand met bedrijfsleven en onderwijs. Carlo Post, gemeentesecretaris van Dordrecht, licht nog een extra voordeel toe van deze samenwerking: “Deze stand draagt uit waar onze regio voor staat; slim samen vooruit, ook om het talent te werven waar onze regio zoveel behoefte aan heeft. Doordat we ons als gezamenlijke regio presenteren laten we zien dat we goed samenwerken, Daardoor ontstaan in de toekomst carrièrekansen over de sectoren heen. Interessant, ook voor starters die misschien eerst willen ondervinden in welke sector zij zich het meest thuis voelen.”

Work Smart. Live Smart
“We bundelen de krachten”, zegt Bas Burger, manager HR voor de gemeente Dordrecht, “We presenteren ons als krachtige, dynamische en ambitieuze regio. Met niet alleen een uitdagende werkomgeving met internationale en maatschappelijke impact, maar ook een fijne plek om te wonen. ‘Work smart. Live smart’ noemen we dat.” Op het gemeenschappelijke paviljoen van Smart Delta Drechtsteden zijn naast de gemeenten Alblasserdam, Dordrecht, Hardinxveld-Giessendam, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht, ook Damen Shipyards Group, B&S Services, Dieseko, Fokker GKN en MTU Rolls-Royce vertegenwoordigd. Daarnaast zijn de Dienst Gezondheid & Jeugd, Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid en de Sociale Dienst Drechtsteden van de partij, net als de Dordrecht Academy.

Arbeidsmarktcampagne
Het gezamenlijk presenteren op het grootste carrière-evenement van Nederland maakt deel uit van de regionale arbeidsmarktcampagne die de gemeente Dordrecht opgezet heeft voor de daarbij aangesloten gemeenten en overheidsinstellingen. Hiermee moet een boost gegeven worden aan het invullen van de meer dan duizend vacatures die de overheidsorganisaties jaarlijks gezamenlijk hebben. In januari is daar een start mee gemaakt, in de vorm van een gerichte campagne voor het werven van ‘financials’. De Nationale Carrièrebeurs vindt op vrijdag 22 en zaterdag 23 maart plaats in de RAI in Amsterdam. Er worden meer dan 10.000 bezoekers verwacht. De beurs richt zich op afstuderende studenten, starters en (young) professionals uit het MBO, HBO en van de universiteiten.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld