Beschonken man laat auto achter, vlucht weiland in en belandt in sloot

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Tijdens een controle op de snelweg A15 bij Hardinxveld-Giessendam is een bestuurder van een auto, een man (21) uit Papendrecht, in de nacht van vrijdag 22 op zaterdag 23 april 2022 op de vlucht geslagen voor de politie. Hij is later met een nat pak aangehouden. Een politiehelikopter hielp om de man te kunnen oppakken. 

De man is rond 03.40 uur met een nat pak in de politiewagen gezet. Hij was onder invloed en ook zijn papieren waren niet in orde. Hij reed met een ongeldig rijbewijs. (Foto’s Instagram Politie Lek en Merwede)

Agenten wilden de bestuurder controleren en gaven een stopteken ter hoogte van een tankstation bij Boven-Hardinxveld. De man wachtte dat niet af, stapte de auto uit en vluchtte de snelweg over een weiland in. Een helikopter van de politie, die in de buurt was, zag de man vanuit de lucht in het water en dirigeerden agenten naar de plaats. Daar werd de man uit de sloot gepraat en in de boeien geslagen. Hij weigerde een blaas- en speekseltest. De bestuurder werd naar een cel in Dordrecht gebracht en daar ingesloten. Zaterdagmiddag zat de man volgens de politie nog vast.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld