Bewoners kunnen meepraten over nieuwe speelvoorziening

door Peter Donk
HARDINXVELD-GIESSENDAM – In de Boorstraat komt een speelvoorziening voor kinderen tot zes jaar. In het parkje dat er nu is, staan wat bomen. Nog geen speelwerktuigen. Maar dat gaat na zomer 2024 veranderen. Vrijdagmiddag 9 februari 2024 was er in gebouw De Keet aan de Boorstraat een inloopmiddag.

Bezoekers van de inloopmiddag konden met verantwoordelijk wethouder Arjan Meerkerk (SGP) van Openbare Ruimte, Ruimtelijk Beleid en Ontwikkeling of ambtenaren praten over de nieuwe speelplaats. Hun mening geven of ideeën inbrengen. (Foto Peter Donk / HG24)

Voor de inloopmiddag was twee uur uitgetrokken. Vanaf et begin was het meteen al druk met belangstellenden. Veelal ouders van kleine kinderen en senioren, die op de straks aangelegde speelplaats uitkijken.

Tekst gaat onder foto verder.

Ideeën
Een aantal mensen bracht nog ideeën in, zoals een ouder die graag kunstgras wil bij een speelwerktuig in plaats van houtsprokkels. “Daar gaan kinderen misschien mee gooien en bovendien blijven ze schoner”, was een gehoord argument. Over dit soort details is nog geen besluit genomen en elk idee kon worden genoteerd om te worden meegenomen in de besluitvorming.

Participatie
Bij het plan voor de aanleg van de speelplaats worden zo mogelijk de bomen, die er nu al staan, behouden. Dat is voor de planmakers wel een uitgangspunt. De speelplaats wordt afgeschermd door een lage omheining. Het wordt verboden voor honden. De inwoners waarderen de manier van participeren, zoals de gemeente Hardinxveld-Giessendam dat doet. Vanaf het begin meepraten, luisteren naar wensen van omwonenden en dan terug naar de tekentafel. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld