Bloemen geplaatst bij oorlogsgraven op algemene begraafplaats

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Op de algemene begraafplaats aan de Spindermolen hebben leerlingen van groep 8 van christelijke basisschool De Driesmaster vrijdagmorgen 22 april 2022 onder het oog van burgemeester Dirk Heijkoop (CDA) namens de gemeente Hardinxveld-Giessendam, voorzitter Bertie den Breejen van oranjevereniging Oranje Trouw en familieleden van oorlogsslachtoffers fleurige bloemen geplant bij de oorlogsgraven. 

Hier worden de plantjes door de leerlingen bij de graven gepoot. Burgemeester Heijkoop (rechts) sprak met familieleden. (Foto Peter Donk / HG24)

Voordat de leerlingen de plantjes gingen poten, kregen ze verhalen te horen van een oorlogsveteraan (met ervaring in o.a. Bosnië en Afghanistan) en sprak burgemeester Heijkoop met de kinderen. Daarna vertrokken ze naar de begraafplaats. De oorlogsslachtoffers betroffen vier graven. Onder hen mensen die behoorden tot de Merwedegijzelaars of bijvoorbeeld het leven verloren bij een bombardement. Met de oorlog in Oekraïne is het extra belangrijk om stil te staan bij de oorlogsslachtoffers. Ook bij de oorlogsgraven in Boven-Hardinxveld zijn bloemen geplaatst. De herdenking is het éne jaar aan de Spindermolen en het andere jaar aan het Kromme Gat in Boven-Hardinxveld.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld