Burgemeester en wethouder bezoeken hospice De Cirkel

PAPENDRECHT / HARDINXVELD-GIESSENDAM – Burgemeester Dirk Heijkoop (CDA) en wethouder Christa Hendriksen-van der Mijden (T@B) van de gemeente Hardinxveld-Giessendam hebben een bezoek gebracht aan hospice De Cirkel voor de Alblasserwaard in Papendrecht.

De bestuurders Heijkoop en Hendriksen werden ontvangen door manager Annemiek Deunhouwer (foto), bestuursvoorzitter Ad van Driel en bestuurslid van de vriendenstichting Nico van der Veen. (Foto hospice De Cirkel)

Hospice De Cirkel heeft een vestiging voor de inwoners van de Alblasserwaard in Papendrecht en een vestiging voor de bewoners van de Zwijndrechtse Waard in Hendrik-Ido-Ambacht. Als het in het ziekenhuis of thuis niet meer kan zijn deze ‘bijna-thuis-huizen’ een waardevolle mogelijkheid voor mensen om te midden van hun naasten hun laatste levensfase door te brengen.

Keuze
Alle vrijwilligers zijn specifiek opgeleid om de bewoners en hun naasten nabij te zijn. Zij zorgen voor eten, drinken en vooral voor liefdevolle aandacht. De eigen thuiszorgorganisatie en de huisarts van de bewoners geven de nodige medische zorg. De inwoners van Hardinxveld-Giessendam en omgeving kunnen kiezen tussen hospice Gorinchem en hospice De Cirkel.

Sfeer van huiselijkheid
De burgemeester en wethouder bewonderden tijdens een rondleiding eerst het hospice met veel faciliteiten voor haar bewoners en diens naasten. Ze werden getroffen door de sfeer van huiselijkheid van het hospice en de grote inzet van de vrijwilligers. Zij namen vervolgens ruim de tijd om zich te laten voorlichten over de organisatie en het beleid van de stichting hospice De Cirkel.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld