Buurt blij met komst AED: ‘Je hoopt hem niet zo snel te hoeven gebruiken’

HARDINXVELD-GIESSENDAM –  Sinds woensdag 21 december 2022 hangt op Prinses Marijkestraat 1 in Boven-Hardinxveld een gloednieuw AED-apparaat. Door een samenwerking met bewoners, de plaatselijke VvE, ijsbaan De Putten, B.M. van Houwelingen en woningcorporatie Fien Wonen is de AED gerealiseerd. 

Hoewel je het apparaat liever niet hoopt te gebruiken, is de komst ervan feestelijk. Een AED is een langgekoesterde wens van bewoners in de Oranjebuurt. Binnenkort worden in de omgeving bordjes geplaatst voor de vindbaarheid. Op de foto Walter Bijl (B.M. van Houwelingen), Hans Dekkers (ijsclub De Putten) en Arie Loeve (Fien Wonen). (Foto Fien Wonen)

Alle betrokkenen zijn erg blij met de komst van de AED. Het is een mooi gebaar aan de buurt. Bewoners kunnen zelf een cursus volgen, zodat ze weten om te gaan met het apparaat. Het geeft hen een veilig gevoel. 

Kosten gedeeld
Arie Loeve van woningcorporatie Fien Wonen was nauw betrokken bij de aanschaf en plaatsing. Hij houdt zich, naast zijn werkzaamheden als opzichter, bezig met veiligheid op de werkvloer en in wijken. “Ik ben enorm blij dat we met een goede samenwerking het voor elkaar hebben weten te krijgen om een AED te plaatsen. De ijsbaan betaalt de stroom. De VvE heeft een locatie gegeven waar de AED hangt. En B.M. van Houwelingen en Fien Wonen hebben meebetaald aan de kosten”, legt Loeve uit. Een AED wordt aangelegd bij een persoon die bewusteloos is en geen normale ademhaling meer heeft. In zo’n situatie wordt eerst 112 gebeld. Dan wordt een AED vrijgegeven en kan die gebruikt worden. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld