Collegeleden wandelen in kader NLdoet met bewoners Pedaja

door ArieJan van Termeij
HARDINXVELD-GIESSENDAM – Bewoners van woonzorginstelling Pedaja waren vrijdagmiddag 15 maart 2024 onder de pannen. Samen met leden van het College van B & W en vrijwilligers werd er in het kader van NLdoet gewandeld. 

Onder de collegeleden waren burgemeester Dirk Heijkoop (CDA), wethouder Arjan Meerkerk (SGP) en wethouder Christa Hendriksen-Van der Mijden (T@B). Het vertrek met elf mensen in een rolstoel was nog in het zonnetje; later moest er worden geschuild vanwege een plensbui. (Foto ArieJan van Termeij / HG24)

De route liep via de Peulenstraat-Zuid naar de rivier de Merwede, maar al snel betrok de lucht en werd voor een route door het centrum besloten. Daar kreeg de groep te maken met een weersverandering. Er moest worden geschuild vanwege een stortbui. Toch kon iedereen blijven lachen, de lol zal goed in. Via de parallelweg en het voetpad langs de wetering ging ‘de stoet’ richting huis. Daar ging het net voor aankomst weer volop regenen.

Tekst gaat verder onder X-bericht.

High Tea
Aangekomen in Pedaja, werden de bewoners uit de meegenomen natte dekens en jassen geholpen. Voor hen stond een heuse High Tea klaar en konden de bewoners zich opwarmen. De leden van B & W hielpen bij het inschenken van de koffie en thee. De High Tea, was aangeboden door NLdoet en beschikbaar voor alle bewoners van Pedaja.
Dus ook de mensen die niet mee waren wandelen werden daarmee op hun kamer verrast.

Morgen
Zaterdag 16 maart 2024 gaat wethouder Jan Nederveen (ChristenUnie), die er vrijdagmiddag niet bij was, vanaf 09.00 uur met leden van zijn partij in het kader van NLdoet schilderen bij stichting Buitenhof aan Buitendams. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld