Damen Shipyards Hardinxveld levert nieuwe werkboot Multi Cat 3313

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Tijdens een ceremonie op de werf van Damen Shipyards Hardinxveld aan Rivierdijk 544 is de tweede van de nieuwe Multi Cat (MuC) 3313 SD-klasse overhandigd aan werkbootoperator Herman Sr. B.V. in het bijzijn van honderden gasten. Het uitzonderlijk veelzijdige schip van 33 meter, Bella genaamd, heeft een diepgang van minder dan twee meter, waardoor het in zeer ondiep water kan opereren.

De doop van de nieuwe werkboot Multi Cat 3313. (Foto Damen Shipyards Hardinxveld)

De MuC 3313 SD is een van de grootste types in het Multi Cat-assortiment van Damen en maakt het dankzij zijn uitgebreide dekoppervlak mogelijk om te worden uitgerust met een breed scala aan apparatuur.

Beter van dienst
De familie Van Dodewaard, de eigenaren van Herman Sr BV, is al sinds 1947 (nu dus 75 jaar – red.) klant van Damen en met deze laatste aanwinst komt het aantal schepen dat zij hebben gekocht op negentien – een mix van Multi Cats en Shoalbusters. In 2021 nam de tweede generatie in de vorm van Erwin en Chris van Dodewaard het roer over van het pensioen van algemeen directeur Jack van Dodewaard. “We zijn erg blij dat we weer een ultra ondiep schip kunnen toevoegen aan onze bestaande vloot van schepen gebouwd door Damen”, zegt Erwin van Dodewaard, “Bella is een unieke Multi Cat met extreem krachtige kranen voor haar tocht, wat uniek is in de werkbootsector. Met dit nieuwe schip kunnen we onze klanten de komende jaren nog beter van dienst zijn.”

Tekst gaat verder onder foto.

Bella beschikt over twee krachtige dekkranen en een bolder van ruim 30 ton wat haar samen met een ankerlier en sleeppennen ideaal maakt voor bagger-, ankerbehandelings- en bouwprojecten. (Foto Damen Shipyards Hardinxveld)

Ondiepe wateren
“Het was een groot genoegen om deze nieuwe en zeer capabele Multi Cat over te dragen aan de familie Van Dodewaard”, zegt Jeroen van Woerkum, commercieel manager van Damen Shipyards Hardinxveld. “Elk nieuw schip vernieuwt wat een heel speciale relatie voor ons is en we wensen hen veel succes met haar.” De overdrachtsceremonie was een viering van de langdurige relatie en de lady sponsor was mevrouw Rolien Besançon. De Bella zal in eerste instantie opereren in Noordwest-Europese wateren, met name in de ondiepe wateren van de Noordzee. Na de doop heeft zij zich aangesloten bij een baggerproject in Nederlandse/Britse wateren.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld