De Lange Wei bestaat 70 jaar en hijst jubileumvlag in aanloop naar feestweek

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Vandaag zeventig jaar geleden, op 7 juni 1952, legde burgmeester De Boer de basis van het woonzorgcomplex De Lange Wei bestemd voor ouderen in Boven-Hardinxveld. Zijn visie van toen, om gezelligheid te brengen, zelfredzaamheid te stimuleren en eenzaamheid tegen te gaan, is tot op heden nog steeds voelbaar in de organisatie. 

Dinsdag 7 juni 2022 werd de vlag ter gelegenheid van het jubileum gehesen. Voor dit feestelijke jaar is een speciaal logo ontworpen. De bestuurder hees de vlag met bewoners mevrouw den Ouden en mevrouw van Houwelingen. Al snel nam hun verzorger Max het over. Samen kregen ze de vlag in de top. Vervolgens werd deze groepsfoto gemaakt. (Foto Richard van Hoek / HG24)

Op deze bijzondere dag staat De Lange Wei stil bij haar cliënten en hun naasten voor het vertrouwen in de organisatie. Maar ook bij de medewerkers die zich dag in dag uit voor hen inzetten door kwalitatief goede zorg te leveren met passie, creativiteit, flexibiliteit en verbinding. Na het hijsen van de vlag was het binnen al gezellig druk met bewoners, mantelzorgers en personeel. Voor iedereen was er taart en koffie. Als extraatje was er een heerlijk advocaatje met slagroom voor de bewoners.

Organisatie
Nu 70 jaar later bestaat de organisatie uit schitterende locaties als De Rembrandthof te Boven-Hardinxveld, De Zes Molens te Hoornaar en De Groene Wei te Giessenburg, die bijna gerealiseerd gaat worden. Daarnaast is De Lange Wei uitgebreid met verschillende diensten zoals ondersteuning in de wijk, waar mensen liefdevol worden geholpen. Met behulp van tafeltje dekje, hulp in de huishouding, alarmering, dagbesteding en wijkverpleging draagt de organisatie bij aan langer en veilig thuis wonen. Al met al reden voor gepaste trots op 70 jaar De Lange Wei. 

Feest
Van maandag 13 juni 2022 t/m donderdag 16 juni 2022 is er een feestweek met verschillende activiteiten voor bewoners, maar ook voor mensen uit de wijk. 

Een overzicht, zoals door De Lange Wei aan de bewoners gepresenteerd: 

 • Maandag 13 juni 2022: 12.15 uur, broodmaaltijd, De Zes Molens:
  De Nederlandse broodmaaltijd bestaat doorgaans uit een boterham die is belegd met kaas, jam of vleeswaren. Niks mis mee maar het kan ook anders. Vandaag kunt u plaatsnemen aan een mooi gedekte tafel. Op de tafelin het restaurant staan heerlijke belegde broodjes met allerlei lekkers. Een tafelmoment waarbij je elkaar ontmoet is toch het mooiste wat er is? Voor de bewoners die wonen in de woonzorglocaties en de cliënten die de dagbesteding bezoeken.

 • Maandag 13 juni 2022: 14.30 uur, Terug in de tijd, De Rembrandthof:
  Ga mee terug in de tijd. In het atrium staan verschillende sfeerhoekjes opgesteld die u terug nemen naar de tijd van weleer. Attributen die gericht zijn op het ophalen van herinneringen. Het doen van de wekelijkse was en het naai- en verstelwerk maar er is ook een hoekje wat gericht is voor de heren onder ons. Uiteraard is er iemand aanwezig die u extra achtergrondinformatie kan geven over de herkomst van de attributen. Tevens is er gelegenheid om foto’s te maken. De hoekjes zijn door iedereen te bezoeken, wij maken alleen foto’s van de bewoners van het verpleeghuis. Uiteraard staat het u vrij om ook foto’s te nemen.

 • Maandag 13 juni 2022: 17.00 uur, broodmaaltijd, De Rembrandthof:
  De Nederlandse broodmaaltijd bestaat doorgaans uit een boterham die is belegd met kaas, jam of vleeswaren. Niks mis mee maar het kan ook anders. Vandaag kunt u plaatsnemen aan een mooi gedekte tafel. Op de tafel in het restaurant staan heerlijke belegde broodjes met allerlei lekkers. Een tafelmoment waarbij je elkaar ontmoet is toch het mooiste wat er is? Voor de bewoners die wonen in de woonzorglocaties en de cliënten die de dagbesteding bezoeken.

 • Dinsdag 14 juni 2022: 18.00 uur, wandelen, De Rembrandthof:
  Dat naar buiten gaan ontspant en een mens goed doet is algemeen bekend. Met elkaar een wandeling maken in de mooie omgeving van De Rembrandthof is ook nog eens erg gezellig. In de maand juni organiseren we ieder jaar in samenwerking met de Stichting vrienden van De Lange Wei onze wandel4daagse voor bewoners van de zorglocatie en hun familie. Deze avond zal er een feestelijke koffietafel voor u klaar staan wanneer u terug komt op locatie De Rembrandthof. Een fijne manier om nog even met elkaar na te kunnen genieten. De wandelavond is bestemd voor de bewoners met familieleden van de zorglocatie. U dient zich vooraf aan te melden voor deze activiteit.

 • Dinsdag 14 juni 2022: 18.30 uur, wandelen, De Zes Molens:
  Dat naar buiten gaan ontspant en een mens goed doet is algemeen bekend. Met elkaar een wandeling maken in de mooie omgeving van De Zes Molens is ook nog eens erg gezellig. In de maand juni organiseren we ieder jaar in samenwerking met de Stichting vrienden van De Lange Wei onze wandel4daagse voor bewoners van de zorglocatie en hun familie. Deze avond zal er een feestelijke koffietafel voor u klaar staan wanneer u terug komt op locatie De Rembrandthof. Een fijne manier om nog even met elkaar na te kunnen genieten. De wandelavond is bestemd voor de bewoners met familieleden van de zorglocatie. U dient zich vooraf aan te melden voor deze activiteit.

 • Woensdag 15 juni 2022, 14.30 uur, Smakelijke markt, De Rembrandthof:
  Kent u de smaak nog van de wentelteefjes? Of de suikerspin, gemaakt van warme gesmolten suiker? Deze lekkernijen gecombineerd met enkele Oudhollandse spelletjes en een draaiorgel zorgt voor een middag vol gezelligheid. De medewerkers van De Molenhoek Vermaak en Restauratie staan in kostuum en zorgen voor een ultieme kijk-,reuk- en smaakbeleving. Iedereen is van harte welkom!

 • Woensdag 15 juni 2022: 15.00 uur, Hannie Huisman Supriseshow, De Zes Molens:
  We krijgen bezoek en wel van Hannie Huisvrouw. Hannie houdt ervan om leven in de brouwerij te brengen en verzorgt graag een feestelijke middag met haar “Surprise Show”. Muziek ontspant en brengt herinneringen boven. U kunt genieten van de mooiste luisterliedjes, meezingers en evergreens. Kortom… een feest van herkenning. Deze voorstelling is mogelijk gemaakt door de Stichting Vrienden WOZOCO De Zes Molens.

 • Donderdag 16 juni 2022: 15.00 uur, Hannie Huisman Suprisesshow, De Rembrandthof:
  We krijgen bezoek en wel van Hannie Huisvrouw. Hannie houdt ervan om leven in de brouwerij te brengen en verzorgt graag een feestelijke middag met haar “Surprise Show”. Muziek ontspant en brengt herinneringen boven. U kunt genieten van de mooiste luisterliedjes, meezingers en evergreens. Kortom… een feest van herkenning. Deze voorstelling is mogelijk gemaakt door de Stichting Vrienden WOZOCO De Zes Molens.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld