Digitaal platform HartvanHardinxveld.nl officieel van start

door Peter Donk
HARDINXVELD-GIESSENDAM – In partycentrum ’t Hart aan Nassaustraat 6 is woensdagavond 11 oktober 2023 het startsein gegeven voor het digitale buurtplatform HartvanHardinxveld.nl. De informatieve website richt zich op inwoners, organisaties en vereniging. 

Samen met alle betrokken medewerkers startte wethouder Jan Nederveen (ChristenUnie) van Participatie de website. Het officiële moment, want de website is al enige tijd in de lucht. (Foto ArieJan van Termeij / HG24)

Het varieert van activiteiten die worden gehouden tot het aanbieden van hulp of hulpvragen. Doel van het buurtplatform is alles zichtbaar maken wat in het dorp speelt. Het platform richt zich op inwoners, organisaties en verenigingen. Wethouder Jan Nederveen noemde het een mooie manier van verbinding zoeken en toonde veel waardering voor het initiatief. Nederveen: “Later wordt het bij een groot succes vast HartvanHardinxveldGiessendam.nl en ‘vloeit het initiatief van boven naar beneden’. Dat idee ontkrachtte mede-initiatiefnemer Jaap van Houwelingen. “We proberen iedereen in Hardinxveld-Giessendam te bereiken en zijn er voor het hele dorp. Maar we houden de naam kort. Er is bewust voor deze naam gekozen”, reageerde Van Houwelingen.

Tekst gaat verder onder foto.

Buurtverbinder
Er is op de website ook ruimte voor organisaties / verenigingen en er is een prikbord. HartvanHardinxveld.nl wordt ondersteund door BuurtBestuurt Boven-Hardinxveld, MijnBuurtje.nl, het Oranjefonds en de gemeente Hardinxveld-Giessendam. Jong en oud kan zich op de website aanmelden. Het doel is verbinding zoeken en elkaar weten te vinden. “Hoe kunnen we nog meer mensen bereiken? Dat houdt ons wel bezig en daarom hebben we buurtverbinders. Ik doe dat ook”, vertelde Rebecca, één van de vrijwilligers. Voor Beneden-Hardinxveld en Giessendam worden nog buurtverbinders gezocht. Een link naar HartvanHardinxveld.nl is op online krant HG24 opgenomen bovenin de agendapagina.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld