Directeur bestuurder Ter Borg vertrekt bij Fien Wonen

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Directeur bestuurder Elisabeth ter Borg verlaat per 1 oktober 2023 woningcorporatie Fien Wonen. Na twee termijnen van vier jaar gaat zij het stokje overdragen. Ter Borg wil zich oriënteren op andere professionele opties.

Op 1 oktober 2015 trad Elisabeth ter Borg aan als directeur-bestuurder bij de rechtsvoorganger van Fien Wonen. (Foto Fien Wonen)

Gedurende haar tijd bij Fien Wonen heeft Ter Borg de organisatie volgens Fien Wonen gemaakt tot een moderne en gezonde woningbouwcorporatie met een focus op duurzaamheid, betaalbaarheid en nieuwbouw. Dit jaar is met een breed draagvlak het ondernemingsplan afgerond. Zij heeft een sterke organisatie weten te bouwen na de fusie van Omnivera en Goed Wonen Zederik.

Tekst gaat onder foto verder.

Hier zit Ter Borg rechts bij de ondertekening van de prestatieafspraken 2023 met links Rien Stek, voorzitter van de Huurdersraad Hardinxveld-Giessendam en wethouder Trudy Baggerman (T@B) namens de gemeente Hardinxveld-Giessendam. (Archieffoto Fien Wonen)

Energietransitie
Ter Borg vervulde, zo bericht maandagmiddag Fien Wonen, duidelijk een voortrekkersrol op het gebied van duurzaamheid met het programma Fien Future Friendly, waarin biobased bouwen als norm is gesteld. Ook wordt daarmee de energietransitie versneld. Fien Wonen is op koers om in 2026 aan bijna al haar huurders een na-isolatiepakket aan te bieden. Afgelopen jaren heeft de woningcorporatie al op meer dan 2000 woningen zonnepanelen gelegd, waar de huurder niets voor hoeft te betalen. Dit heeft zowel de betaalbaarheid als de duurzaamheid geholpen.

Solide basis
Ter Borg is er daarnaast volgens Fien Wonen in geslaagd de interne beleids- en controleprocessen gedegen in de organisatie te verankeren. De succesvolle implementatie van een nieuw ERP-systeem onder haar leiding en het eerder genoemde nieuwe ondernemingsplan bieden een solide basis voor een financieel gezond Fien Wonen. De Raad van Commissarissen zegt Ter Borg veel dank te zijn verschuldigd voor hetgeen zij tot stand heeft gebracht. Ter Borg heeft zich met veel energie jarenlang ingezet voor de sociale woningbouw in deze regio. In afwachting van de definitieve benoeming van een nieuwe directeur-bestuurder, zal Ter Borg met ingang van zondag 1 oktober 2023 haar verantwoordelijkheden overdragen aan een interim-bestuurder.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld