Eind deze maand gezamenlijke actiedag in regio voor Oekraïne

NIEUW-LEKKERLAND / HARDINXVELD-GIESSENDAM – Hulporganisaties die actief zijn in Alblasserwaard en Vijfheerenlanden houden woensdag 28 december 2022 samen een actiedag voor Oekraïne. Wethouder Piet Vat (SGP) van de gemeente Molenlanden geeft het officiële startsein voor de actiedag om 12.00 uur op het Kringloopplein aan de Ambachtsweg in Nieuw-Lekkerland. Inleverpunt voor hulpgoederen in de gemeente Hardinxveld-Giessendam is bij de Milieustraat aan Schrank 10, tussen 12.00 – 19.00 uur. Dat kan op in totaal zeven locaties. 

De goederen gaan in januari naar Oekraïne en naar vluchtelingenkampen in de directe buurlanden. Door de oorlog hebben miljoenen mensen hun woonplaats moeten verlaten en zitten in opvangkampen. Wie in Oekraïne is gebleven, heeft vaak geen stroom en water. Er is gebrek aan voedsel en medicijnen. Nu de winter, met strenge vorst, is begonnen, hebben de Oekraïners dringend extra hulp nodig. Daarom hebben de vier hulporganisaties de handen ineen geslagen voor een gezamenlijke actie om een zo groot mogelijke opbrengst voor Oekraïne te realiseren.

Goederen
In Alblasserwaard en Vijfheerenlanden zijn veel vrijwilligers actief voor Oekraïne. Bij de hulporganisaties CRR, GAiN, MeHoRo en SHVVC zorgen bewoners uit de regio voor inzameling van goederen én voor het transport naar Oekraïne. Sommigen brengen de goederen echt tot aan het front. Er zijn al veel transporten geweest, maar de hulporganisaties kunnen nog veel meer hulpgoederen gebruiken. Er is behoefte aan goederen als zout, (bak)olie, suiker, bloem, havermout, rijst, pasta, groente-, vlees- en visconserven, tandpasta, tandenborstels, shampoo en zeep. Mensen die liever geld willen doneren, kunnen dat doen op NL74 RABO 0306 6331 83 t.n.v. Stichting Christian Refugee Relief onder vermelding van Actiedag Waardlanden. De opbrengst wordt gelijkelijk verdeeld over de vier hulporganisaties.

Partners
De actiedag is mede mogelijk dankzij de medewerking van Bewonersorganisatie Monnikenhof, CCR, Dier & Tuin, gemeenten Molenlanden en Vijfheerenlanden, JCI Gorinchem, Localsignage, Netwerk NV, Opnieuw & Co Leerdam, Waardlanden, Werktalent Gorinchem, e.v.a.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld