‘Enige gemeente in Zuid-Holland zonder meldingen van cybercrime’

NIJMEGEN / HARDINXVELD-GIESSENDAM – In Hardinxveld-Giessendam zijn het afgelopen half jaar, als enige gemeente in de provincie Zuid-Holland, geen meldingen gedaan van cybercrime. Dat bericht donderdag 24 november 2022 VPNGids.nl Op VPNGids.nl kunnen internetgebruikers terecht voor objectieve informatie over online privacy, vrij internet en cybersecurity. Daarnaast analyseert VPNGids.nl structureel de kwaliteit en veiligheid van vele verschillende VPN-providers, om zo de bezoekers van de site te informeren en adviseren over de betrouwbaarheid van VPN-providers.

Steeds meer inwoners van Zuid-Holland krijgen volgens VPNGids.nl te maken met digitale misdrijven zoals phishing, hacking en WhatsApp-fraude. Ook het afgelopen half jaar is het aantal meldingen van cybercrime gestegen in de provincie, namelijk met 53,1% ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. (Stockfoto)

Inwoners van Alphen aan den Rijn werden het vaakst slachtoffer. Dit en meer blijkt uit onderzoek van VPNGids.nl op basis van de meest recente politiecijfers. Van mei tot en met oktober 2022 werden volgens de onderzoekers in Zuid-Holland 1200 meldingen gedaan van cybercrime. Een stijging van maar liefst 53,1%: in dezelfde periode vorig jaar werden in de provincie 784 incidenten geregistreerd. Enkel in Limburg (+75,8%) was een nog sterkere toename te zien. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld