Enthousiaste kinderen beleven actieve middag bij natuurspeeltuin Het Weitje

door ArieJan van Termeij
HARDINXVELD-GIESSENDAM – In het kader van de Nationale Klimaatweek is woensdagmiddag 1 november 2023 in natuurspeeltuin Het Weitje aan de Sluisweg een natuurworkshop georganiseerd. De opkomst was niet groot, maar de aanwezige kinderen waren heel enthousiast.

De kinderen  werden ontvangen door de natuurgidsen Renate en Marijke van Nature straatsafari’s en het thema voor de educatieve middag was ‘Natuur is overal! Sta jij wel eens stil om het te ontdekken en beleven?’

Tekst gaat verder onder tweet.

 

De natuurgidsen Marijke en Renate namen de kinderen mee op een bijzondere reis over het terrein van de speeltuin en lieten op interactieve wijze de kinderen verrassen door wat er groeit, bloeit en leeft in de bossage op het terrein.

Tekst gaat verder onder foto.

Op ontdekkingstocht
Er werd met natuurlijke producten een kunstwerk gemaakt en de jonge deelemers konden lekker met hun handen in de modder kneden. Er was een wild speurtocht, waarbij de kinderen de in de bosjes gevonden spullen als een kastanje, mos, en blad moesten zoeken. Het bestuderen van pissebedden met een loep, gaf leuke reacties van hoe groot zo beestje dan ineens is. De middag werd afgesloten met een proeverij van natuurlijke producten, zoals onder andere brandnetelthee.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld