Expositie werk van wijlen kunstenaar Kuipers in museum De Koperen Knop

HARDINXVELD-GIESSENDAM – In Museum De Koperen Knop aan Binnendams 6 is tot en met zaterdag 28 mei 2022 werk te zien van wijlen beelden kunstenaar Harm Kuipers. Hij overleed in 2020. Een deel van het werk van Kuipers is te koop en er verschijnt ook een publicatie over zijn werk.

Voormalige expositiecommissieleden waarmee Harm Kuipers destijds als vrijwilligers van het museum werkzaam was, stelden de tentoonstelling van zijn werk samen. (Foto museum De Koperen Knop)

Harm Kuipers werd in 1943 geboren in Zuidlaren. Van jongs af aan kon hij goed tekenen en via kunstschilder Evert Musch werd hij toegelaten tot de Academie Minerva te Groningen. Hij studeerde in 1963 af in de studierichting ‘publiciteit, grafische- en illustratieve vormgeving’. Na de militaire dienst ging hij werken als ontwerper/tekenaar in Rotterdam. In 1974 begon hij met collega’s een eigen ontwerpstudio. Het ambachtelijke teken- en ontwerpwerk maakte plaats voor ‘digital art work’. Harm Kuipers ging daarin mee, maar bleef liefde houden voor het creatieve.

Tekst gaat verder onder afbeelding kunstwerk.

Inspiratie
De meeste voldoening vond hij in het schilderen en tekenen. Nadat hij de reclamewereld voor gezien had gehouden, is hij zich weer gaan toeleggen op het maken van schilderijen. Het scheppen van kunst had altijd zijn voorkeur. Harm maakte zijn schilderijen meestal in olieverf of met acryl. Ze hebben een impressionistische, realistische stijl. De natuur en alles wat leeft en bloeit is een onuitputtelijke inspiratiebron voor hem geweest. Het zoeken naar evenwicht op het doek, naar penseelstreek of kwast die de juiste emotie oproept.

Openingstijden
Museum De Koperen Knop is open van dinsdag t/m vrijdag van 13.00 – 17.00 uur en op zaterdag van 11.00 – 17.00 uur. Het museum is gevestigd in en rond een grote monumentale boerderij. Er is ook een permanent gedeelte, er zijn verschillende bijgebouwen, een grote museumtuin, een grote ontvangstruimte en een museumcafé met terras.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld