Favier treedt op in Gereformeerde Kerk

HARDINXVELD-GIESSENDAM – In de Gereformeerde Kerk aan de Jan Steenstraat 5 in Boven-Hardinxveld is zondag 12 juni 2022 zanger-musicus Rob Favier te gast. De dienst begint om 17.00 uur. Organist is Teun Sterrenburg. Voor kinderen is er oppas geregeld.

Rob Favier is van jongs af aan opgegroeid met muziek. Hij trok op zijn achttiende al door Europa met een fulltime band. Daarna begon hij aan de studie theologie die hij met succes afrondde. (Foto Rob Favier)

Zoals velen al eerder ontdekt hebben, heeft hij een geheel eigen manier van optreden. Een mengeling van liedjes en verhalen, waarbij het humoristische aspect duidelijk aanwezig is. Toch doet dat geen afbreuk aan de diepe inhoud van zijn woorden: het zoeken naar datgene wat echt waardevol is, vanuit het Grote Nieuws van God ontdekken wat we daarmee kunnen in ons dagelijks leven, een plaatsje vinden als gelovig mens in de huidige maatschappij. Men noemt zijn – uitsluitend Nederlandse – teksten “zeer sterk”. De muziekstijl is niet goed te omschrijven: van pop tot luisterliedjes tot cabaret of ergens er tussenin.

Schrijven muziek
Favier komt op zeer veel verschillende gelegenheden en zingt voor allerlei soorten mensen: van kleine bijeenkomsten tot grote congressen, van kerkdiensten tot politieke debatten. Ook gaf hij met zijn band een aantal concerten in India, waar hij o.a. optrad voor de allerarmsten. Een aantal van zijn liedjes is in het Engels vertaald. Naast het schrijven van zijn eigen repertoire werkt Rob ook in opdracht. Zo heeft hij o.a. geschreven voor verschillende omroepen en heeft hij diverse liederen uit het Engels vertaald. Ook schrijft hij regelmatig voor andere artiesten. Tevens heeft hij enige koorliederen gemaakt.

En meer
Verder verzorgt hij een maandelijkse column in het Friesch Dagblad en twee overdenkingen per week voor Groot Nieuws Radio, waarvoor hij ook een aantal reportages maakte. Ook heeft hij al zeven keer de Christelijke Oudejaarsconference verzorgd, waarvan er drie door tv-zender Family7 werden uitgezonden. Daarvan zijn ook dvd’s verschenen. Tenslotte heeft Rob Favier heeft nog zeven cd’s gemaakt, een paar boeken geschreven en is er een songbook met 21 liedjes van zijn hand uitgegeven. Zijn derde boek “Het leven is besmettelijk” is in oktober 2021 uitgekomen.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld