Fien Wonen kondigt efficiëntere aanpak aan van asbest

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Woningcorporatie Fien Wonen is voortdurend bezig met het verbeteren van haar dienstverlening en de veiligheid voor haar huurders. Daarom heeft de corporatie besloten om in 2023 haar asbestbeleid te vernieuwen.

Het doel is om de processen rondom asbest te verbeteren, de doorlooptijd van het proces te verkorten en de informatie over asbest te optimaliseren. Daardoor vermindert leegstand van woningen en hinder voor zittende huurders. (Stockfoto)

Asbesthoudende materialen werden in het verleden veelvuldig gebruikt in de bouwsector, waaronder in woningen. Pas later werd bekend dat blootstelling aan asbest gezondheidsrisico’s met zich mee kan brengen.

Garanderen veiligheid
In de woningen van Fien Wonen die voor 1994 zijn gebouwd, komt soms asbest voor. Het vernieuwde beleid voert de woningcorporatie door in al haar huurwoningen, in o.a. Hardinxveld-Giessendam. Om de veiligheid van haar huurders te garanderen, werkt Fien Wonen in het vernieuwde asbestbeleid met gerenommeerde vaste partners.

Asbestcoördinator
Daarnaast komt er binnen de corporatie een asbestcoördinator die de benodigde kennis bezit. Marc van der Linden, manager Vastgoed bij Fien Wonen, is enthousiast over de verbeteringen. “Deze verbeteringen zullen er voor zorgen dat het asbestwerk beter wordt georganiseerd en de communicatie intern, met aannemers en met onze huurders helderder en concreter wordt”, aldus Van der Linden. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld