Gelovigen laten zich dopen in rivier de Merwede

HARDINXVELD-GIESSENDAM – De religieuze vernieuwingsbeweging in de regio De Donk Ministries uit Hardinxveld-Giessendam heeft zaterdag 1 juli 2023 kort na het middaguur een doopbijeenkomst gehouden in Boven-Hardinxveld. Gelovigen lieten zich dopen in het water van de rivier de Merwede. Belangstellenden konden zich aanmelden.

In de bijbel worden mensen ondergedompeld in water om alle zonden weg te spoelen en zo lichaam en geest te reinigen. De gedoopte is daarna officieel christen. Heel bekend is Johannes de Doper, die leefde in de tijd van Jezus. (Foto ArieJan van Termeij / HG24)

Tekst gaat verder onder tweet.

“Al heel veel mensen hebben de keuze gemaakt om Jezus radicaal te volgen en Zijn voorbeeld te volgen om door het water te gaan. Maar zo vaak zijn we bezig met allerlei omstandigheden. We worden in beslag genomen door ons hoofd wat zegt; Ik wacht op God’s teken. Of ik wil wachten op mijn partner. Mijn omgeving vindt het maar niks of ik wil liever gedoopt worden door die en die. Het is onzin en alleen maar een hele sterke afleiding om iets heel eenvoudigs te doen”, zegt Leo van Wijngaarden van De Donk Ministries.  

Plaats een reactie

*=Verplicht veld