Gemeente pakt volgend jaar regie MAg weer in handen

HARDINXVELD-GIESSENDAM  –  De Maatschappelijke Agenda (MAg) stimuleert inwoners, vrijwillige en professionele organisaties om rondom bepaalde thema’s de samenleving in Hardinxveld-Giessendam te versterken. Anders gezegd, met een initiatief wat past bij één of meer van de thema’s kunt je in aanmerking komen voor subsidie om zo’n initiatief mede mogelijk te maken. In 2024 gaat er het één en ander veranderen. 

Wethouder Jan Nederveen (ChristenUnie). (Foto gemeente Hardinxveld-Giessendam)

Afgelopen jaren zijn er tal van mooie en leuke dingen mogelijk gemaakt door inzet vanuit de MAg. “Die kracht in de samenleving willen we vasthouden en waar het kan zelfs nog versterken. De afgelopen jaren heeft de organisatie
Stuwkr8 de MAg voor de gemeente uitgevoerd. Met ingang van 2024 nemen we als gemeente zelf de regie in handen. Jouw contactpersoon is dan niet meer Stuwkr8, maar de MAg-consulent”, vertelt wethouder Jan Nederveen (ChristenUnie) van Sport, Cultuur en Participatie.

Geen bezuiniging
De thema’s van de MAg worden aangescherpt op basis van ervaringen; vanaf 2024 zijn de thema’s ‘levendigheid, verbinding, omzien naar elkaar en vitaliteit’ leidend. Nederveen: “Vanuit deze thema’s adviseert de MAG-consulent je om samenhang te zoeken met andere plannen of initiatieven. De aanvragen lopen straks via de gemeente, vandaar dat de adresgegevens en de website worden aangepast.” Veel blijft hetzelfde, ook het totale budget. “De verandering is geen bezuiniging. We blijven dit budget gebruiken om tal van leuke en mooie initiatieven uit de samenleving mogelijk te maken. Kleinere initiatieven tot € 500,– lopen via de buurtwerker van de welzijnsstichting. De spelregels en de verantwoordingsafspraken blijven vrijwel gelijk. Een kleine subsidieaanvraag vraagt ook in 2024 om minder uitleg vooraf en minder verantwoording achteraf dan een grotere”, legt Nederveen uit.

MAg-partner?
Ben je al MAg-partner? Dan word je natuurlijk meegenomen in de communicatie de komende maanden. Na dinsdag 31 oktober 2023 komt het aanvraagformulier beschikbaar. Je kunt MAg-partner worden. Volg dan de verdere berichten hier op online krant HG24 of meld je aan bij de gemeente Hardinxveld-Giessendam om op de hoogte te blijven. De gemeente kijkt uit naar meer initiatieven die het dorp nog mooier en leuker maken. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld