Gemeente wil mening horen over Giessenbrug en houdt inloopbijeenkomst

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Om de toegankelijkheid van de Giessenbrug (Marsstraat/Buitendams) te verbeteren, onderzoekt de gemeente Hardinxveld-Giessendam de mogelijkheden om de brug te verlagen. “Wij vinden het belangrijk om u te informeren en uw mening te horen over het plan om de brug aan te passen”, schrijft de gemeente, die daarom dinsdag 11 april 2023, tussen 18.30 – 20.00 uur een inloopbijeenkomst houdt in de raadzaal, in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1. 

De Giessenbrug is, vanwege de hoogte, een flinke klim. Vanaf de Peulenlaan loopt de Marsstraat in een helling naar de brug toe. Onderaan de brug zijn traptreden en vervolgens loopt de brug schuin omhoog. Ook aan de kant van Buitendams zijn traptreden en een schuine helling. Al met al een behoorlijke uitdaging voor personen die minder mobiel zijn.

Je kunt binnenlopen wanneer je wilt. Er is geen vast programma. Aanmelden is ook niet nodig.

Vragen
Voor mensen die moeilijk ter been zijn of bijvoorbeeld in een rolstoel zitten, is het oversteken van de Giessenburg lastig, al dan niet mogelijk. Dat komt bijvoorbeeld door de hoogte van de brug en de traptreden. Verschillende mensen hebben aan de gemeente gevraagd of het mogelijk is om de brug te verlagen. Januari 2023 heeft de gemeenteraad gevraagd te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld