GGD Zuid-Holland Zuid opent nieuwe vaccinatielocatie in Gorinchem

GORINCHEM / HARDINXVELD-GIESSENDAM – Er komt een nieuwe vaccinatielocatie in Gorinchem. Dat bericht de GGD Zuid-Holland Zuid. Vanaf 1 augustus 2022 wordt deze ingericht op de locatie aan de Kleine Schelluinsekade, in het pand van Piratenland. Bij de keuze voor de locatie is rekening gehouden met regionale spreiding. Ook is het gebouw geschikt voor rollators en rolstoelen en eventuele begeleiders van senioren.

De GGD’en zijn door minister Kuipers gevraagd om in het kader van de komende coronavaccinatiecampagne in het najaar weer op te schalen. (Archieffoto Hans van der Aa / HG24)

“In Zuid-Holland Zuid zijn we volop met de voorbereidingen hiervan bezig en openen we een nieuwe, vaste vaccinatielocatie in Gorinchem.  Naar verwachting starten we begin september (week 36) met vaccineren op deze locatie. Op dit moment is nog niet bekend hoeveel prikstraten er komen”, zegt woordvoerder Marjoke Geluk van de GGD Zuid-Holland Zuid. Zij hebben nog niet van het ministerie van VWS gehoord welke groepen inwoners gaan worden gevaccineerd en in welk tempo dit moet gebeuren. Er kunnen maximaal acht prikstraten in gebruik worden genomen.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld