Halfjaarrapportage MAG 2022: ‘Ruim vijftig initiatieven in eerste helft jaar’

HARDNXVELD-GIESSENDAM – “In de eerste helft van dit jaar zijn 52 initiatieven in behandeling genomen waarvan er 16 aanvragen afkomstig zijn uit 2021 maar in dit jaar zijn gehonoreerd. We zien nog steeds een stijgende lijn van het aantal aanvragen”, stelt StuwKR8, uitvoerder van de Maatschappelijke Agenda (MAG) in de halfjaarrapportage. Daarnaast is er volgens StuwKR8 ook weer een aantal totaal nieuwe aanvragen binnengekomen.

Van de grote aanvragen (boven de € 10.000) wordt door de aanvragers/uitvoerders een halfjaarrapportage aangeleverd. Daarvan is een totaal halfjaarrapport door StuwKR8 gemaakt dat aangeboden is aan het College van B&W van de gemeente Hardinxveld-Giessendam. (© Foto RPAS Peter Donk / Dronetv.nl)

Omdat het totale MAG budget jaarlijks gelijk blijft, worden ook de MAG-bijdragen van activiteiten partners die jaarlijks aanvragen niet geïndexeerd. Dat heeft volgens StuwKR8 effect op de uitvoering van deze activiteiten. De gemeente heeft Stuwkr8 gevraagd om voor dit jaar met een voorstel te komen voor een indexering van de activiteiten die in 2022 niet zijn geïndexeerd. Dit voorstel zal komende maand, in november 2022, worden besproken.

Uitvoeringsplan 2023
De partners met de grote aanvragen (boven € 10.000,-) hebben reeds hun aanvraag MAG bijdrage aangeleverd. De komende tijd voert StuwKR8 gesprekken met de verschillende aanvragers. Ook is de gemeente bezig met een data analyse op het sociaal domein. “De resultaten van die analyse levert relevante input voor het uitvoeringsplan MAG voor het jaar 2023. De komende periode zullen wij dat plan gaan opstellen. Het concept plan zal eerst met de klankbordgroep en de gemeente worden besproken, waarna een definitieve versie zal worden aangeboden aan het college van B&W”, schrijft StuwKR8. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld