Hardinxveld boekt eenvoudige overwinning tegen Sleeuwijk

SLEEUWIJK / HARDINXVELD-GIESSENDAM – Het eerste voetbalelftal van v.v. Hardinxveld speelde zaterdag 2 december 2023 zijn voorlaatste competitiewedstrijd voor de winterstop in Sleeuwijk. Hardinxveld moest aantreden zonder keeper Arie Vernooij en Robin Bezemer, beiden geschorst en moest het verder ook Jesper Buist en Robin de Boon door blessures missen. Onder de lat nam Jaimy de Jong plaats en stonden Sander de Boon en Aron van Andel in de basis. Ook was Collin de Kok weer terug van vakantie. Het werd 0-3

De breedte van de selectie kwam trainer Theo de Boon nu van pas. (Foto v.v. Hardinxveld)

Na nog geen minuut was het bijna al raak door een schot vanaf een meter of twintig van Aron van Andel, maar de attente keeper Stefan Lankhaar redde bekwaam. Echter na vijftien minuten druk van Hardinxveld te hebben weerstaan, moest Sleeuwijk het hoofd buigen. Danny van de Bout kwam goed door via rechts en wist met een puntgave voorzet de geheel vrijstaande Roy van ’t Hoog te vinden, de met een snoekduik de bal in het doel kopte voor de 0-1. Een kleine tien minuten later was het bijna 0-2, maar wederom was het keeper Lankhaar die een kopbal van Aron van Andel uit het doel wist te ranselen. Hardinxveld bleef het overwicht behouden in de eerste helft met nog twee kansen voor Collin de Kok die wederom doelman Lankhaar op zijn weg vond. Sleeuwijk wist eigenlijk pas net voor rust voor een eerste keer bij doelman Jaimy de Jong te tonen, maar werd daarbij door de vakkundige verdediging van Hardinxveld afgestopt, zodat de ruststand 0-1 bleef.

Tekst gaat verder onder video.

Strafschop
In de tweede helft ging Hardinxveld door waar het in de eerste helft mee gestopt was. Sleeuwijk achteruitdrukken en zelf op zoek gaan naar de tweede treffer. Collin de Kok kreeg de eerste goede mogelijkheid, maar teisterde de buitenkant van de paal. Daarna was het Owen Muller die een heerlijke steekbal gaf op de opstomende Danny van de Bout en die wist met een diagonaal schot de 0-2 achter de kansloze keeper Lankhaar te schieten. De koek was daarna nog niet op, want het was wederom Collin de Kok die het de Sleeuwijkse verdediging moeilijk maakte en alleen afgestopt kon worden in de zestienmeter ten koste van een strafschop. De strafschop werd door Danny van de Bout feilloos genomen en zette daarmee de 0-3 mee op het scorebord.

Geen kind aan
Het had, net voor tijd nog bijna 0-4 kunnen worden, maar de ingevallen en debutant Twan van ’t Hoog miste op een haar na het doel van Sleeuwijk. Hardinxveld sloot de wedstrijd dus af met een 0-3 winst en vierde dit in de kleedkamer en in de gezellige kantine van de gastheer Sleeuwijk. Hardinxveld had geen kind aan Sleeuwijk deze middag en stijgt door deze overwinning de zevende plaats. Echter de onderlinge verschillen blijven klein en met Tricht, op plaats twaalf met één punt achterstand, gaat de WSB brigade er alles aan doen om deze laatste wedstrijd voor de winterstop en eigen publiek weer een mooie wedstrijd te geven. Aftrap om half 3 aan de Sluisweg.