Hardinxveld boekt eerste overwinning in competitie

GORINCHEM / HARDINXVELD-GIESSENDAM – Hardinxveld behaalde zaterdag 14 oktober 2023 zijn eerst overwinning in de competitie ten koste van SVW. Het werd 1- 3 op sportpark Molenburg.

Hardinxveld miste aanvoerder Vincent van Lopik, vanwege vakantie en in plaats daarvan speelde Aron van Andel. Ook had het Jesper Buist en Lex de Gier weer terug, wat ten koste ging van Aldo Tagliasacchi. (Foto v.v. Hardinxveld)

Na het fluitsignaal van scheidsrechter de Goeij begon SVW met de wind in de rug aan de wedstrijd. SVW begon sterk aan het duel en zette Hardinxveld goed vast en daardoor kreeg het met spits Mounir el Ouazizi al enkele mogelijkheden in de eerst tien minuten. Hardinxveld had het lastig en trainer Theo de Boon was voortdurend bezig met de coaching van het team. Na een goed kwartier was het Mounir el Ouazizi met een schot van goed twintig meter, die in het zijnet terechtkwam. Daarna was het een aantal keren zeer attent optreden van keeper Bakema, die een bal van de voet van Daniel Alexander afhaalde en ook een aantal keren redde met zijn voet op inzetten van dichtbij van Mounir el Ouazizi. Hardinxveld stelde er te weinig aanvallend tegenover omdat het de bal niet echt lekker kreeg bij de spelers voorin. Een overtreding op Collin de Kok en aansluitende vrije trap leverde het eerst gevaar op.

Achterstand rust in
De thuisploeg kwam na een half uur op voorsprong. Via links was Ahmed Kelifa, die een voorzet gaf op Mounir el Ouazizi en met zijn schot van dichtbij keeper Bakema kansloos liet. Was dit geen buitenspel? Nadat scheidsrechter de Goeij de situatie besprak met de grensrechter van Hardinxveld, keurde hij het doelpunt goed 1-0. Hardinxveld liet het hier niet bij zitten en werd meteen gevaarlijk. Via een corner kwam de bal bij Robin de Boon, die zijn tegendraadse kopbal van de lijn afgehaald zag worden. Een tweede inzet van Hardinxveld werd gestopt door keeper Van Liere. Dezelfde Robin de Boon was net voor rust wederom zeer belangrijk voor Hardinxveld met een ultieme sliding haalde hij de bal van Mounir el Ouazizi weg, voordat deze alleen op weg was naar het doel van Hardinxveld. Zodoende gingen beiden teams van de rust in bij een stand van 1-0 voor de thuisclub.

Druk
In de tweede helft had Hardinxveld het voordeel van de wind in de rug en dit benutte de ploeg vrijwel meteen. Een diepe bal van Lex de Gier op Danny van de Bout leidde de gelijkmaker in. Danny van de Bout controleerde de bal goed en haalde diagonaal uit, keeper van Liere kansloos latend in de verre hoek. 1-1 Hardinxveld liet het hier niet bij zitten en bleef druk houdend op de verdediging van SVW. De kansen van Hardinxveld volgde elkaar snel op. Een geblokkeerd schot van Lex de Gier en aansluitende corner die nog goed verwerkt werd door keeper van Liere. Nog een mogelijkheid voor hem, maar dit schot gaat net naast het doel van SVW. Daarna is het door de druk van het team waardoor Danny van de Bout de bal in zijn voeten gespeeld kreeg en deze bedacht zich niet en knalde vanaf vijfentwintig meter, de bal via de binnenkant van de paal binnen voor de 1-2.

Over doel
Trainer Roel Liefden van SVW wisselde Ahmed Kelifa voor Fadelme Elonga en bij Hardinxveld verliet Xander Peursem, licht aangeslagen het veld voor Robin Bezemer. SVW probeerde de achterstand goed te maken, maar strand op de standvastige verdediging van Hardinxveld. SVW gaf daardoor veel ruimte achterin weg, wat Hardinxveld uiteraard probeerde uit te buiten en dat ook zal doen. Lex de Gier had dit al moeten doen maar lobt de paal over het doel van SVW. En zolang de derde goal niet viel, bleef SVW kans maken op de gelijkmaker. Mounir el Ouazizi claimde nog een strafschop, maar werd vakkundig verdedigt en de goed leidende scheidsrechter de Goeij wees dit dan ook kordaat af.

Onmachtig
Achterin bleef de druk op SVW en ze kwamen goed weg, nadat Robijn Bezemer de bal had veroverd en Collin de Kok vrij speelde op de zestienmeter van SVW, maar zijn schot ging nog net voor langs. Ondanks dat SVW bleef aanvallen, was het onmachtig dankzij de stugge verdediging en geeft het achterin de ruimte weg, wat ze vijf minuten voor het einde fataal werd. Een inworp en snelle verplaatsing door Collin de Kok, gaf Lex de Gier de volgende kans en deze keer benutte hij deze wel, ondanks een verdediger van SVW in zijn rug, wist hij nu wel met een stift keeper van Liere te verslaan en tilde de stand naar 1-3. Hardinxveld op rozen en moest nu nog de laatste vijf minuten doorkomen, tegen een onmachtig aanvallend SVW. Scheidsrechter de Goeij vond het na negentig minuten en wat blessuretijd genoeg en blies voor het einde van de wedstrijd. Hardinxveld won voor de eerst keer deze competitie door een formidabele teamprestatie en liet zien dat het een achterstand mentaal goed wist te verwerken en als team groeide door de inzet van alle spelers van de selectie. Zaterdag 21 oktober 2023 speelt Hardinxveld niet. Wel zaterdag 28 oktober 2023 thuis tegen Roda Boys.