Hardinxveld kantelt oefenwedstrijd tegen Woudrichem na rust

HARDINXVELD-GIESSENDAM – De oefenwedstrijd die Hardinxveld zaterdag 20 augustus 2022 speelde tegen Woudrichem leverde zowel bij de pauze als aan het einde een bijzondere stand op. Na de 0-3 bij de rust voor de gasten uit Woudrichem kantelde Hardinxveld het duel in het tweede deel naar een verrassende 4-3 overwinning.

De oefenwedstrijd tegen Woudrichem. Er komen nog enkele oefenpartijen aan. (Foto v.v. Hardinxveld)

Eerder midweeks oefende Hardinxveld bij Vriendenschaar in Culemborg en kwam toen ook al terug na een 1-0 achterstand. Daarna domineerde Hardinxveld deze wedstrijd en na de gelijkmaker van Aldo Tagliasacchi bepaalde Lex de Gier kort voor tijd de uitslag op 1-2. In het thuisduel tegen tweedeklasser Woudrichem leek de ploeg van trainer Theo de Boon goed in het spel te komen, maar liep na een kwartier bij de eerste de beste aanval van de gasten een 0-1 achterstand op. Kort daarop schoot Woudrichem aanvoerder Tim Saaman uit een fantastische vrije trap van afstand de 0-2 binnen over de verbouwereerde Hardinxveld doelman Timo Kurpershoek.

Boeiende oefenpartij
Hardinxveld was niet echt de mindere maar diezelfde Tim Saaman strafte balverlies wel af. Opnieuw van afstand met een fraaie boog viel de bal over de keeper precies onder de lat. De Woudrichemdoelman hield de 0-3 vast met knappe reddingen op een schot van Robin de Kok en twee kopballen van de opgekomen verdediger Sander de Boon. Met ook speeltijd voor een aantal wissels bleef het een boeiende oefenpartij en werd Hardinxveld na rust wel een stuk effectiever. Uit een makkelijk gegeven penalty na een val van invaller Robin Peursem tekende Robin de Kok 1-3 aan. Halverwege de tweede helft haalde Johan Woltman doelgericht uit na een hoekschop en dat leverde de aansluitingstreffer op.

In blessuretijd
Na een slimme overstap presenteerde Robin Peursem voor Johan Woltman opnieuw een schietkans en die trok met zijn tweede treffer de stand naar 3-3. Met nog ruim een kwartier te spelen rook Hardinxveld zelfs nog de winst. Het duurde tot in blessuretijd toen de behendige jonge invaller Owen Muller de eindstand van deze vermakelijke oefenwedstrijd op 4-3 voor Hardinxveld bepaalde. Deze week speelt Hardinxveld dinsdag 23 augustus 2022 om 20.00 uur een oefenwedstrijd bij SVW in Gorinchem en zaterdag 27 augustus 2022 oefent Hardinxveld thuis tegen het gedegradeerde en daarmee competitiegenoot Arkel, om 14.30 uur aan de Sluisweg.