Hardinxveld laat het afweten voor beker

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Hardinxveld heeft het zaterdag 17 september 2022 in de laatste poulewedstrijd voor de districtsbeker af laten weten. In de uitwedstrijd tegen GSC/ODS zou voor de ploeg van trainer Theo de Boon op voorhand een gelijkspel voldoende zijn om als poulewinnaar door te stromen naar de knock-outfase. Echter Hardinxveld faalde collectief in dit bekerduel tegen de vierdeklasser in Dordrecht en leed zodoende een 2-1 nederlaag.

Veel balbezit op de helft van de thuisclub leverde Hardinxveld in de eerste helft talloze kansen op om de score te openen. Het ontbrak echter aan overtuiging om voor het doel de beslissende tik uit te delen. Het meeste gevaar kwam nog uit een schot van Aldo Tagliasacchi op de lat en een stift over de doelman dat net naast het doel rolde. (Foto v.v. Hardinxveld)

Ondanks het grote veldoverwicht van Hardinxveld lukte het GSC/ODS om kort voor de pauze keihard toe te slaan. Met een diepe bal in de ruimte schoof de thuisploeg de 1-0 onder de uitkomende Hardinxvelddoelman Kurpershoek door en uit de volgende counter was het weer raak. Ondanks de gênante 2-0 ruststand lukte het Hardinxveld niet om zich in de tweede helft te revancheren.

Harde les
Zelfs toen de thuisclub kort na de hervatting met tien man kwam te staand na een tweede gele kaart voor een verdediger leverde dat overtal weinig op. In een laag tempo creëerde Hardinxveld nauwelijks meer kansen tegen de thuisclub die zich volledig terugtrok voor het eigen doel. Dat Robin de Boon in blessuretijd nog de 2-1 bij de tweede paal binnen liep deed weinig af aan dit teleurstellende resultaat. Een harde les voor Hardinxveld dat door deze bekeruitschakeling wel op tijd is gewaarschuwd voor het begin van de competitie.

Komende week
Dinsdagavond 20 september 2022 speelt Hardinxveld nog voor de beker met een 0-2 voorsprong het tweede deel van de eerder bij de rust gestaakte uitwedstrijd bij DFC. Ook bij winst schiet Hardinxveld in doelsaldo tekort om zich nog te plaatsen voor de volgende bekerronde. Zaterdag 24 september 2022 begint de competitie en speelt Hardinxveld met een thuiswedstrijd tegen Lekkerkerk. De aanvang aan de Sluisweg is 14.30 uur.