Hardinxveld laat kansen onbenut en verliest van WSC

WAALWIJK / HARDINXVELD-GIESSENDAM – Het was Hardinxveld zaterdag 3 februari 2024 niet gegeven om punten mee te nemen uit Waalwijk in de wedstrijd tegen W.S.C. De voorbereiding vanuit Hardinxveld was goed om met zijn alle per minibus naar Waalwijk af te reizen, maar de verdere voorbereiding op de wedstrijd kosten meer moeite want de kleedkamers van W.S.C. waren afgesloten vanwege legionella en daardoor moest het team in het tegenoverliggende RKC stadion omkleden in een noodgebouw. Het werd 2-1 in Waalwijk.

Hardinxveld incasseerde opnieuw een nederlaag in Waalwijk. (Foto v.v. Hardinxveld)

Na het uitvallen van Collin de Kok vorige week, waarvan de diagnose voor hem en de club zeer teleurstellend was; afgescheurde kruisband, was het dus voor trainer Theo de Boon en staff-puzzelen hoe ze dit gingen oplossen. Met Danny van de Bout en Pieter Kroon weer terug en Jesper Buist op de bank, was het Robin Peursem die mocht starten.

Teveel ruimte
Een flitsend begin van Hardinxveld, na het fluitsignaal van scheidsrechter Klaare, was hopevol. Een lange bal op Lex de Gier, die goed wegdraaide van zijn tegenstander en daarna meteen op het doel van WSC schoot, maar de attente keeper Beerendonk wist de bal nog net uit de hoek te tikken. De opvolgende corner werd daarna bijna door Aron van Andel binnen gekopt, maar helaas net naast de verkeerde kant van de paal. Na een minuut of vijf was het nu WSC met een mogelijkheid, maar keeper Jaimy de Jong wist het schot eenvoudig te stoppen. Echter tien minuten later was het wel raak voor de thuisclub. Teveel ruimte op de vleugel waardoor de rechterspits van WSC de bal eenvoudig voor het doel kon brengen op spits Serhan Eyupoglu, die vrij gemakkelijk de bal in het doel van Hardinxveld en de 1-0 kon binnen koppen.

Schot geblokt
Een domper voor Hardinxveld, wat daarna de druk probeerde op te voeren op WSC. Dat lukte dan ook weer aardig door de doelman Beerendonk het zo moeilijk te maken dat Roy van ’t Hoog hem de bal wist te ontfutselen en de bal in een leeg dacht te schieten, maar daarbij niet gerekend had op het snelle ingrijpen van de rechterverdediger van WSC, die de bal nog niet van doellijn wist te halen. Een aantal minuten later was het na een behoorlijke harde overtreding op Aron van Andel (geen geel!) een vrije trap voor Hardinxveld, die door Roy van ’t Hoog op de binnenkant van de paal werd gekopt. Wederom een domper, die nog groter werd omdat Aron van Andel niet door kon vanwege de eerder aanslag. Jack van de Meijden was zijn vervanger. WSC bleef daar, onder aanvoering van aanvoerder Stijn van der Put, goed combineren en met twee goede mogelijkheden, van Mees Pruimboom en Pepijn van Vrinten, die beiden hun inzetten net naast het doel van Hardinxveld zagen gaan. Hardinxveld kwam er daarna met Lex de Gier nog een goed uit en deze wist Robin Peursem te bereiken, maar deze zag zijn schot geblokt worden door een lichaam of arm van een WSC verdediger, maar de scheidsrechter die er blijkbaar geen goed oog voor had, besliste dat er niet aan de hand was. Met een 1-0 achterstand ging Hardinxveld dan ook naar de portocabine.

Opvolgende tegenaanvallen
Na rust kwam Jesper Buist het veld in, wat ten koste ging van Owen Muller. Het duurde even voordat het spel op gang kwam en toen dat eenmaal gebeurd was, was er weer een uitvaller aan Hardinxveldse kant. Nu was het de ingekomen Jack van de Meijden die na een pass en tikje van …, kermend naar de grond ging en niet verder kon. Marnix Trouwborst was zijn vervanger. Vijf minuten later dacht Hardinxveld de kans te hebben op de gelijkmaker toen Lex de Gier alleen op het doel kon afsteven, maar hij zag zijn vlammende schot door keeper Beerendonk gestopt worden. Een aantal minuten later was het Robin Peursem die de bal goed opzij legde op de instormende Lex de Gier, maar zijn schot ging nu het zijnet in. De voetbalweten zijn hard, want in een van de opvolgende tegenaanvallen van WSC, was het raak voor de thuisclub. Nu via de linkerkant kon er weer een bal te eenvoudig voor het doel komen op de spits van WSC, Serhan Eyupoglu, die handig gebruikt maakt van zijn lichaam en de verdediging van Hardinxveld te slim afwas en de bal in een leeg doel kon tikken voor de 2-0. Met nog twintig minuten te gaan werd de moegestreden Robin Peursem vervangen door Aldo Tagliasacchi. Alle aanvallende krachten van Hardinxveld waren ingebracht en daarmee op jacht naar de aansluiting. Dit werd echter veel al te niet gedaan door de zeer attente assistent-scheidsrechter van WSC, die echt alles buitenspel of een voordeel gaf aan zijn eigen club. De scheidsrechter van dienst nam dan ook echt alles over en gaf voor onbenullige heden geel aan Hardinxveld en op vergelijkbare overtredingen van WSC niets. Discutabel?

Stormram ingezet
Ondanks dit alles, liet Hardinxveld zich niet helemaal van de wijs brengen. Een schot van Danny van de Bout werd wederom een prooi voor keeper Beerendonk. Roy van ’t Hoog, die na een scherpe voorzet, weer de handen van deze keeper tegen de bal ziet krijgen. Een aanval uit het boekje, Marnix Trouwborst op Danny van de Bout, die met een scherpte voorzet Lex de Gier bereikt, maar deze zijn voet half tegen de bal waardoor deze naast het doel beland. Uiteindelijk zit het dan vijf minuten later wel mee en is ervoor de scheidsrechter nu geen mogelijkheid tot een andere beslissing nadat Lex de Gier in de zestienmeter gevloerd word. De strafschop wordt door Danny van de Bout goed geplaatst achter de keeper van WSC ingeschoten voor de 2-1. Met nog een goed vijf minuten en extra blessuretijd probeerde Hardinxveld er alles uit te persen voor de gelijkmaker. Dat werd echter flink ontregeld door WSC met diversen flinke charges en de extra hulp van no 12. langs de lijn. Vincent van Lopik werd als extra stormram ingezet en dit had bijna nog de gelijkmaker op geleverd, maar helaas zag de aanvoerder zijn inzet vanaf vijf meter net over het doel van WSC verdwijnen. Dat was de grote mogelijkheid op deze middag toch nog een punt eruit te slepen, maar dit geluk had Hardinxveld niet aan hun zijde en zodoende moest men wederom een nederlaag incasseren tegen een gelijkwaardige tegenstander. De vele onbenutte kansen, de eenzijdigheid van de mannen in het zwart en twee blessure gevallen bovenop die van vorige week. De conclusie is duidelijk. Het zit Hardinxveld niet mee na de winterstop. Zaterdag is er geen programma vanwege het carnaval en dat geeft Hardinxveld hopelijk de tijd op de blessures te behandelen om dan de week erna op bezoek te gaan bij Wilhelmina’28.