Hardinxveld naar finale nacompetitie na nemen strafschoppen

ZWIJNDRECHT / HARDINXVELD-GIESSENDAM – De selectie van voetbalvereniging Hardinxveld speelde zaterdag 10 juni 2023 de derde ronde van de nacompetitie. Op het programma stond een uitwedstrijd tegen Groote Lindt in Zwijndrecht. Een groep supporters reisden met een bus mee, want tenslotte kon het bij winst de finale van de nacompetitie betekenen.

Hardinxveld staat in de finale van de nacompetitie. Dat werd na afloop gevierd! (Foto Peter Verheijen)

De wedstrijd werd, na een sfeeractie van beiden clubs met rookpotten en vuurwerk, afgetrapt na het fluitsignaal van scheidsrechter Claasen. De beginfase was voor de thuisclub met op de vleugels twee behendige spelers waren geposteerd. De linkerspits, Wesley de Jong, gaf na drie minuten al een voorzet op het hoofd van de rechterspits Max Klop, waar keeper Mark Koning al gestrekt naar de hoek van zijn doel moest op deze tot corner te verwerken. De corner die erop volgde werd over het doel gekopt. Groote Lindt gaf meteen vol gas en Hardinxveld had het er meteen lastig mee.

Meer balbezit
Het duurde dan ook een minuut of tien voor Hardinxveld om een eerste maal voor het doel van Groote Lindt te komen. Het was Aldo Taggliasacchi die vanaf eigen helft de ruimte zocht en zijn schot werd in twee instanties gestopt door keeper Klootwijk, de 43-jarige doelman van Groote Lindt. Een minuut of vijf later was het Collin de Kok, die na een afgeslagen corner, opnieuw een aanval kon opzetten en met een diagonaal schot weer keeper Klootwijk tot een redding dwong. Groote Lindt had wel een overwicht door meer balbezit maar werd niet echt gevaarlijk of liep zich vast op de verdediging van Hardinxveld. Na twintig minuten was er een uitbrak van Hardinxveld, waarbij Lex de Gier werd weggestuurd. Zijn voorzet op Collin de Kok was op maat, maar zijn schot vloog hoog over het doel van Groote Lindt.

Eerste goal
Na de drinkpauze was het meteen Groote Lindt wat er weer eens goed door kwam via Max Klop, maar zijn voorzet werd door de spits van Goote Lindt ver naast het doel gekopt. Even later weer gevaar, nu via links waar plotseling Max Spruit opdook, maar zijn voorzet kwam niet bij de aanvallers van zijn ploeg om er verder iets mee te doen. Een afgeslagen aanval van Hardinxveld werd te gemakkelijk weer verloren door Groote Lindt, waardoor Lex de Gier op de helft van Groote Lindt weer in balbezit kwam. Deze zette een een-tweetje op met Danny van de Bout en kon daarna de zestienmeter inlopen om te gaan schieten. Hij hield echter keurig het oog op keeper Klootwijk en in plaats van te schieten, legde hij hem op de inlopende Aldo Tagliasacchi die daarna de bal eenvoudig in het doel kon schieten voor de 0-1.

Gelijkspel bij rust
Groote Lindt wilde de opgelopen achterstand zo snel mogelijk weer inhalen en ging intensief op zoek naar de gelijkmaker. Na enkele minuten werd Max Klop goed weggestuurd en in de zestienmeter draaide deze zich goed vrij, maar maakte Robin de Boon een overtreding op hem, wat helaas dus een strafschop tot gevolg had. Deze strafschop werd door Moustakim Atlagh onberispelijk binnen geschoten 1-1. Groote Lindt ging na deze gelijkmaker meteen door om op voorsprong te komen en ging veelvuldig op zoek naar de lange bal op de snelle spitsen aan het werk te zetten. De verdediging van Hardinxveld gaf echter bijna niets meer weg. Een gesmoorde kopbal was het enige waar keeper Mark Koning voor rust nog iets te doen kreeg. Beiden teams zochten na vijfenveertig minuten dan ook heel graag de koelte op van de kleedkamer met een ruststand van 1-1.

Overwicht
Na een wat langere rustpauze begonnen beiden teams aan de tweede helft. Na goed twee minuten spelen kreeg Lex de Gier een goede mogelijkheid, maar zijn uitbraak werd tijdig verdedigt door Groote Lindt. Hardinxveld hield Groote Lindt meteen onder druk en een vrije trap werd goed ingebracht maar keeper Klootwijk was net voor Vincent van Lopik er met zijn handen bij om te voorkomen dat deze kon inkoppen. Hardinxveld had nu het overwicht, maar Groote Lindt verdedigde stug en het duurde ruim tien minuten voordat er weer een doelpoging was. Danny van de Bout nam keeper Klootwijk van ruime afstand onder vuur, maar wederom pareerde deze de bal tot een corner. Halverwege de tweede helft was het wederom tijd voor een drinkpauze, wat zeer welkom was voor de spelers want het was zeer warm op en langs het veld.

Nog tien minuten
Na de korte onderbreking ging Hardinxveld verder opzoek naar de tweede treffer en had Groote Lindt steeds meer moeite om eruit te komen, maar aan de andere kant bleven ze wel zeer stug verdedigen. Hier en daar vielen spelers om vanwege de vermoeidheid of kregen kramp, wat zeer begrijpelijk was. Hardinxveld wisselde Collin de Kok voor Aron Eijkelboom en ook Groote Lindt wisselde. Met nog een ruim tien minuten te spelen probeerde Hardinxveld nogmaals aan te zetten om de tweede goal te maken, maar een poging van Danny van de Bout, vloog net naast het doel van Groote Lindt. Aldo Taggliasacchi zag zijn volley mislukken en de beste kans was toch wel voor Robin Bezemer, na een steekbal van Lex de Gier, maar na een sprint van een meter of veertig ontbrak hem de kracht om de bal langs keeper Klootwijk in het doel te krijgen. De corner leverde helaas niets meer op.

Slijtageslag
Kort erna nog een uitgelezen moment voor Hardinxveld. Lex de Gier werd de diepte in gestuurd en vuurde vanaf een meter of zestien op het doel van Groote Lindt, maar weer was het keeper Klootwijk die met een uitstekende redding Groote Lindt op de been hield. Na ruim negentig minuten was er geen winnaar en dus twee maal vijftien minuten verlengen. Een ware slijtageslag voor beiden teams! Voor aanvang van de verlenging wisselde trainer Theo de Boon, de moegestreden Robin Bezemer en Pieter Kroon voor Thomas Rozenboom Bos en Xander Peursem. Na ruim vijf minuten kwam van Hardinxveld het eerste gevaar. Via rechts was het Danny van de Bout die de bal op Aron Eijkelboom aanspeelde en die daarna Xander Peursem in stelling bracht om te schieten, maar weer lag keeper Klootwijk in de goede hoek om deze poging te verijdelen. Groote Lindt kwam er nog maar sporadisch uit en kwamen ze in de buurt van de zestienmeter dan was daar de verdediging van Hardinxveld, die voor kwam dat ze in de buurt kwamen van keeper Mark Koning. Tien minuten in de eerst helft van de verlenging was daar Aldo Tagliasacchi, maar na de combinatie met Danny van de Bout, was zijn schot geplaatst maar rolde de bal net voor het doel langs van Groote Lindt.

Verlenging
In de tweede helft van de verlenging was de eerste kans wederom voor Hardinxveld. Aron Eijkelboom behield het overzicht en legde de bal af op Danny van de Bout, maar zijn schot ging rakelings over het doel van Groote Lindt. Groote Lindt kreeg na een vijf minuten een vrije trap op z’n vijfentwintig meter, maar dit schot ging naast het doel van Hardinxveld. Beiden teams bleven op zoek naar de bevrijdende treffer. Met nog een minuut of vijf te spelen, was daar weer Lex de Gier die de diepte in werd gestuurd maar het was weer de verdediger van Groote Lindt die hem net op tijd van zijn schot afhield. Wel een krampaanval erna. Het toonde aan dat beiden teams er alles aan deden om nog voor de aankomende strafschop serie, een beslissing probeerde te forceren of te verdedigen. Aan de andere kant was daar plotseling Groote Lindt. Een lange voorzet naar de tweede paal, werd door Hardinxveld gemist en kwam voor het doel, maar daar waren twee Hardinxveldse spelers die de bal voor de aanstormende middenvelder van Groote Lindt wegschoten. De goed leidende scheidsrechter Claasen floot na 120 minuten voor het einde van de wedstrijd.

Tekst gaat verder onder tweet.

Strafschoppen
Een gelijke stand betekent dan, een strafschopserie om de winnaar te bepalen. Spanning alom, wie gaan de strafschoppen nemen? Na de instructie van scheidsrechter Claasen aan beiden keepers, konden de strafschoppen genomen gaan worden. Hardinxveld won de toss en koos om als eerste de strafschoppen te gaan nemen. Als eerste nam Aldo Tagliasacchi plaats achter de bal. Zijn eerst poging ging mis, maar de scheidsrechter bepaalde dat de strafschop over genomen moest worden vanwege te vroeg van de lijn komen van keeper Klootwijk. Zijn tweede poging was wel raak tot groot genoegen van de Hardinxveldse supporters achter het doel. Dan was het de beurt aan Groote Lindt. Deze strafschop werd door Mark Koning vakkundig gestopt en hiermee kwam Hardinxveld op een voorsprong. De tweede strafschop van beiden teams gingen raak, net zoals de derde en vierde van de strafschop serie. Johan Woltman was de laatste strafschopnemer. Scoort hij dan is Hardinxveld door. Johan plaatste de bal feilloos in het doel van keeper Klootwijk, waarna er een grote ontlading van alle Hardinxveldse spelers en supporters volgden.

Finale
De finale van de nacompetitie is bereikt en er wacht nu nog één wedstrijd op neutraal terrein om promotie af te dwingen. Dat wordt in Tholen op het sportcomplex van Tholense Boys. Tegenstander van v.v. Hardinxbeld is FC Dauwendaele uit Middelburg, zaterdag 17 juni 2023 om 14.30 uur. Vanuit Hardinxveld-Giessendam vertrekt een bus. Aanmelden kan hier.