Hardinxveld verdiende meer, maar wedstrijd eindigt in gelijkspel

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Het was zaterdag 9 december 2023 bar en boos qua weersomstandigheden en alleen de diehard supporters van de thuisclub en van de gasten uit Tricht hadden de moeite genomen om hun club aan de Sluisweg aan te moedigen in de laatste competitie wedstrijd van dit jaar.

De regen en de wind maakte het niet eenvoudig voor beiden teams, wat zij al bemerkte in de warming up, maar om iets voor 3 blies scheidsrechter de Wild de wedstrijd op gang. (Foto v.v. Hardinxveld)

Na een aftastend begin was het na vijf minuten Hardinxveld wat de eerste mogelijkheid kreeg via een goedlopende aanval, maar helaas was het geplaatste schot van Owen Muller net buiten de zestien meter net niet nauwkeurig genoeg en verdween de bal net naast de goal van Tricht. Een aantal minuten later, was het plotseling Tricht dat vrij uit mocht combineren en Dadier Casal mocht vrijuit de bal op het hoofd leggen van de eveneens vrijstaande Levi Verrips, die van dichtbij de bal achter doelman Jaimy de Jong kon inkoppen. 0-1. Even een zuur gezicht bij Hardinxveld, wat zich daarna meteen weer oprichtte en beter in het spel kwam ondanks dat Tricht man op man probeerde te spelen wat het extra lastig maakte. Een poging van zestien meter werd door diversen spelers van Tricht afgestopt en Hardinxveld appelleerde voor een strafschop, maar scheidsrechter de Wild wuifde dit meteen weg. Een crossbal van Lex de Gier op Danny van de Bout, die daarna een mooie voorzet in huis had op Collin de Kok, maar deze had geen geluk en zag zijn kopbal op de binnenkant van de paal belanden. Hardinxveld bleef het erna proberen, maar het stug verdedigende Tricht gaf eigenlijk nauwelijks meer iets weg en de thuisclub speelde ook teveel de lange bal wat met de stevige wind niet echt de beste oplossing was. Net voor rust was daar nog even Collin de Kok, maar ook zijn schot ging naast het doel zodoende konden beiden teams de warme kleedkamer opzoeken met een 0-1 ruststand.

Uitstekende redding
Het klaarde een beetje op in de tweede helft en de toeschouwers zochten hun plekje op achter de goal van Tricht, heerlijk uit de wind van de ramen van Paddelbanen. Hardinxveld wisselde de geblesseerde Vincent van Lopik voor Sander de Boon en ook Owen Muller maakte plaatst voor Jesper Buist. Na vijf minuten kwam de eerste mogelijkheid voor de vrij gespeelde Roy van ’t Hoog, maar zijn schot werd gepakt door doelman Tommy Loen. Kort erna was de ingekomen Rene van Soelen dichtbij het doel van Hardinxveld, maar van een meter of tien zag hij zijn schot over het doel gaan. In de volgende aanval van Hardinxveld was het eindelijk raak, een voorzet vanaf rechts door Jesper Buist kwam bij Collin de Kok, die via een been van een Trichtse verdediger zijn schot in het doel van Tricht zag gaan voor de 1-1. Hardinxveld bleef daarna de druk opvoeren op Tricht en het was wederom Roy van ’t Hoog die mocht aanleggen, maar wederom zijn schot door doelman Tommy Loen gestopt zag worden. Tricht kwam er nauwelijks meer uit, maar toen het eenmaal de kans had vonden zij doelman Jaimy de Jong op hun weg. Een uitstekend redding op een schot vanaf de zestien meter leidde tot een corner die via een kopbal en opvolgende scrimmage naast het doel belanden.

Ultieme kans
De laatste twintig minuten was het eenrichtingsverkeer naar het doel van Tricht. De ingevallen Marnix Trouwborst werd mooi weggestoken en kon alleen op doelman Tommy Loen af en deze kwam als winnaar uit het duel. Dit was een uitgelezen kans op de voorsprong. Een aantal minuten later, was het de actieve Collin de Kok, die de bal keurig aannam, maar zijn inzet in het zijnet van het doel van Tricht plaatste. Nog geen minuut later was daar een mooie actie van Robin Bezemer, die echt alles goed deed en met zijn schot dacht te scoren, maar ook deze bal eindigde op de binnenkant van de paal en de verdediging van Tricht kon deze nog net wegwerken voor de inkomende aanvallers van Hardinxveld. Het geluk was helaas niet aan de zijde van Hardinxveld. In de slotfase was het nog even hectisch, wat kwam door een rode kaart voor Tricht, nadat Ramon van Soelen een duw gaf aan Robin Bezemer na een duel. Scheidsrechter kon niet anders dan een rode kaart geven aan de Trichtse speler en daarbij gaf hij ook nog de trainer van Tricht een rode kaart voor het commentaar op de eerste beslissing. Hardinxveld kreeg daarmee nog een ultieme kans op via een vrije schop toch nog de winst binnen te halen, maar daar stak de uitmuntende keeper van Tricht Tommy Loen een hand tussen. Scheidsrechter de Wild vond het daarna wellentjes en blies de wedstrijd af, waardoor Hardinxveld helaas met een gelijkspel genoegen moest nemen wat eigenlijk gezien de tweede helft te weinig was gezien het spelbeeld wat de thuisclub op de mat had gelegd.

Tegen Wilhelmina’26
Een bittere teleurstelling voor het team en trainer Theo de Boon, wat graag met een overwinning de winterstop was ingegaan. Nu blijft het helaas door deze uitslag op plaats negen staan met 14 punten. Het verschil met de laatste plaats is slechts vijf punten, maar aan de andere kant is het ook maar vijf punten naar plaatst twee in deze competitie. De eerste wedstrijd na de winterstop vindt zaterdag 20 januari 2024 plaats tegen Wilhelmina’26. Volgende week is er nog een oefenwedstrijd thuis om tegen de Zwerver, om daarna aan het Boutdraaien te beginnen met alle leden en supporters.