Hardinxveld verliest eerste bekerwedstrijd

RIJSOORD / HARDINXVELD-GIESSENDAM – Hardinxveld speelde zaterdag 2 september voor de eerste bekerwedstrijd tegen en in Rijsoord. Dat was het afgelopen seizoen nog spelend in de eerste klasse, maar is door degradatie nu ook spelend in de 2de klasse. Echter niet in dezelfde competitie als Hardinxveld.

Helaas moest het elftal van de Sluisweg een nederlaag slikken, waar een gelijkspel gezien de krachtsverhoudingen op veld, een betere afspiegeling was geweest. (Foto v.v. Hardinxveld)

De wedstrijd begon met een indrukwekende minuut stilte, ter gedachtennis aan het overlijden eerder deze week van Teus Stam, lid van verdienste van vv Hardinxveld. Ook vv Rijsoord ontviel een zeer gewaardeerd lid van de vereniging, oud speler Hans Verschoor.

Druk opvoeren
Hardinxveld begon deze wedstrijd met de nieuwe keeper Aschwin Bakema in de goal en verder was het elftal compleet zoals de afgelopen weken. Een aantal spelers zaten niet bij de selectie maar speelde met het tweede elftal. De eerste tien minuten van de wedstrijd was aftasten voor beiden teams, maar hierna was de eerste doelpoging voor Hardinxveld. Aldo Taggliasacchi zag zijn schot echter hoog over gaan. Aan de andere kant was Rijsoord met de linkerspits een stuk gevaarlijkere met een schot wat rakenlinks overging. Rijsoord was in de eerste twintig minuten balvaster dan Hardinxveld, maar dat veranderde gedurende de eerste helft. Een foutje achterin bij Rijsoord gaf Roy van’t Hoog de kans om te schieten op de rand van de zestienmeter, maar hij zag de bal naast gaan. Kort daarna was het Lex de Gier die van afstand het doel van Rijsoord onder vuur nam, maar keeper Verveer was attent en tikte de bal uit de hoek van het doel. Een aantal minuten later was het Collin de Kok, die met een volley op doel diagonaal op het doel schoot, maar wederom keeper Verveer met een zeer mooie redding op zijn weg vond. Hardinxveld bleef de druk opvoeren, maar gaf daarmee ook wat ruimte achterin weg. Na een langlopende aanval van Rijsoord was spits Gerritse het eindstation, maar zag uiteindelijk zijn schot naast het doel gaan van keeper Bakema. Net voor rust dacht Lex de Gier nog op weg naar het doel van Rijsoord te gaan, maar werd terug gefloten vanwege buitenspel. Zonder score gingen de teams rusten.

Ongelukkige overtreding
In de tweede helft begon Hardinxveld wederom voortvarend en zette het Rijsoord meteen onder druk, maar de pogingen maar nog niet doeltreffend genoeg en stond daar wederom keeper Verveer op zijn post om het doel schoon te houden. Een al oude voetbalwet werd daarna van toepassing: De één valt aan en de ander scoort. Inleiding van het doelpunt was een vrije schop halverwege de helft van Hardinxveld, die precies tussen Vincent van Lopik en Robin de Boon viel en waar spits Gerritse vrij voor keeper Bakema in kon koppen voor de 1-0. Hardinxveld had het daarna even moeilijk want een aantal minuten later was daar plotseling een grote mogelijkheid voor de thuisclub, maar nu had keeper Bakema er wel zijn handen tussen zitten om een tweede doelpunt te voorkomen. Trainer Theo de Boon wisselde Aldo Tagliasacchi en Jack van Meijden voor Marnix Trouwborst en Owen Muller om zodoende op jacht te gaan naar de gelijkmaker. Hardinxveld probeerde het wel, maar vond steeds weer keeper Verveer op zijn weg. Roy van ’t Hoog zag wederom een schot gekeerd worden door de keeper van Rijsoord en Collin de Kok zag zijn inzet, na een eerdere corner, wederom viavia tot hoekschop verwerkt worden. Het zat Hardinveld in de laatste tien minuten ook niet mee, want Marnix Trouwborst moest na een ongelukkige overtreding toch het veld verlaten en omdat er al vijf keer gewisseld was moest Hardinxveld de laatste minuten afmaken met tien spelers. Toch zette de ploeg nog aan om de gelijkmaker te forceren, maar Rijsoord hield de boel dicht mede dankzij de uitblinker doelman Verveer. Zaterdag 9 september 2023 gaat Hardinxveld verder in de bekercompetitie. In een thuiswedstrijd is dan Oranje-Wit de tegenstander. De wedstrijd begint om 14.30 uur.