Hardinxveld verliest van koploper Theole

WADENOIJEN / HARDINXVELD-GIESSENDAM – Het is Hardinxveld zaterdag 2 maart 2024 niet gelukt om op bezoek bij koploper Theole voor een verrassing te zorgen. De wedstrijd werd bij v.v. Wadenoijen afgewerkt, omdat de verbouwingen op het complex van Theole nog steeds bezig waren.

Hardinxveld wacht nu een zware strijd om van de onderste drie plaatsen weg te raken. Met drie punten achterstand op no 11. Tricht begint er een klein gaatje te ontstaan. (Foto v.v. Hardinxveld)

Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Konings was het Theole wat vrij wel meteen uit de startblokken schot en keeper Jaimy de Jong kon op de eerste inzet er nog een hand tegen krijgen waarnaar Johan Woltman ervoor zorgde dat het gevaar voor het doel van Hardinxveld voorbij was. Echter een goede vijf minuten later was Jaimy de Jong weer zeer attent, nadat de verdediging van Hardinxveld, de bal volledige miste en de spits van Theole vrij kon aanleggen vanaf een meter op tien, maar zijn inzet via de hand van Jaimy de Jong en de paal naast zag gaan. Hardinxveld kwam maar lastig in hun spel, niet allen de veldomstandigheden waren daar debet aan, maar ook miste de ploeg van theo de Boon, de geblesseerde Roy van ’t Hoog en Aron van Andel. In plaats daarvan speelde Xander Peursem en Owen Muller. Na goed twintig minuten was het dan wel raak voor de thuisclub. In eerste instantie zat Jaimy de Jong er nog goed bij, maar in de rebound was het Niels Wien die van dichtbij de bal kon binnen tikken voor de 1-0. Hardinxveld begon na deze domper wel nadrukkelijker de aanval te zoeken en kreeg na een half uur een vrije trap op de rand van de zestienmeter, die Robin de Boon goed binnen schoot, maar de keeper van Theole wist de bal nog net uit de hoek te tikken met een corner als gevolg, die niets opleverde. Vijf minuten later was er wederom een vrij trap van de andere kant die behoorlijk gevaarlijk was, maar weer was de keeper van Theole attent voordat Vincent van Lopik zijn voet ertegen kon krijgen. De ruststand was dan ook 1-0.

Op rozen
In de tweede helft ging Hardinxveld op jacht naar de gelijkmaker, maar ondervond niet alleen een lastig veld maar ook een stug verdedigend Theole tegenover zich. Het duurde dan ook ruim een kwartier voordat Hardinxveld een eerst mogelijkheid wist af te dwingen. Helaas wist men deze niet op het doel te krijgen want de bal smoorde in zowel het veld als in de verdediging van Theole. Aan de andere kant was het na twintig minuten wel raak. Een van de middenvelders van Theole won eenvoudig het duel van Pieter Kroon en kon daarna ongestoord tot aan de zestienmeter doorlopen en de bal eenvoudig in de hoek achter keeper Jaimy de Jong schieten voor de 2-0.  De thuisclub op rozen, want het kon Hardinxveld laten komen en op de counter spelen. Hardinxveld probeerde het wel, maar kwam niet echt tot uitgespeelde kansen en als het enigszins gevaarlijk werd, dan zorgde ze ervoor dat het spel dusdanig met allerlei klein overtredingen en andere vertragingen voor dat het tempo eruit werd gehaald. Tien minuten voor tijd was het dan uiteindelijk raak. Jesper Buis pikte de bal op naar een afgeslagen aanval en wist de ingekomen Aldo Tagliasacchi te bereiken die van dichtbij kon intikken voor de 2-1. Zou het dan toch nog gebeuren op de gelijkmaker te forceren?

Forceren
Robin Bezemer kwam erin voor de moegestreden Xander Peursem en had ook nog het geluk dat een speler van Theole tegen een tweede gele kaart opliep zodat men in de laatste minuten tegen 10 Theolenaren de gelijkmaker kon forceren. Met vele voorzetten van de flanken en aanvoerder Vincent van Lopik er extra bij als spits, werd er echt alles aan gedaan, maar buiten een mogelijkheid voor Lex de Gier, die over de bal maaide, was Hardinxveld helaas niet bij machten op de verdiende gelijkmaker op het scorebord te zetten. Zoals de laatste weken al vaker, het geluk had Hardinxveld niet aan zijn zijde.

Tegen SVW
Om weer naar boven te kijken moet er zaterdag 9 maart 2024 gewonnen gaan worden van SVW, wat afgelopen met 4-1 van Tricht won en daarmee inmiddels op plaats zes staat en ook zes punten meer heeft dan Hardinxveld. De verschillen blijven klein in deze spannende competitie, dus kom zaterdag het team weer aanmoedigen langs de lijn.