Hardinxveld verliest van VVAC in slotfase

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Hardinxveld heeft na een reeks van vier overwinningen waarmee het de competitie was gestart zaterdag 29 okt0ber 2022 verloren in een thuiswedstrijd tegen VVAC. Tot een kwartier voor tijd hielden de teams elkaar in evenwicht zonder tot scoren te komen. De derby kreeg toch nog een enerverende slotfase, waarin de bezoekers aan de Sluisweg met een 1-2 overwinning aan de haal gingen.

In de beginfase zochten beide ploegen gecontroleerd de aanval zonder voor het doel echt gevaarlijk te worden. Met meer combinatievoetbal leverde dat Hardinxveld in de loop van de eerste helft een paar serieuze kansen op. (Foto Richard van Hoek / HG24)

Vanaf de linkervleugel kreeg Johan Woltman vrijheid om op te komen en bediende Lex de Gier, die voor het doel net over de lat schoot. Met zijn volgende schietkans raakte Lex de Gier snoeihard de onderkant van de lat. Daarmee bleef het tot de pauze bij 0-0.

Niet onder controle
In de tweede helft toonde VVAC meer lef en kreeg Hardinxveld het lastiger. Een afstandsschot over de grond pakte Hardinxvelddoelman Mark Koning klem en vervolgens ging een treffer van VVAC vanwege buitenspel niet door. Met veel inzet golfde het duel over het veld en kwam er ook meer ruimte. Een schot van VVAC trof de paal via de voet van doelman Marc Koning. Aan de andere kant brak Hardinxveld een klein kwartier voor tijd de score wel open. Een schot van Lex de Gier kreeg VVAC doelman Mathijs de Hoop niet onder controle en uit de scrimmage in het doelgebied werkte Aldo Tagliasacchi de 1-0 over de doellijn. Direct daarop leek Collin de Kok met een rush op weg om de wedstrijd te beslissen. Los van de tegenstander pegelde hij vol op de paal.

Natrappende beweging
Met de achterstand gooide VVAC in de slotfase alle schroom van zich af en verloor Hardinxveld de controle. Opportunistisch bediende VVAC de lange mensen voorin en dat leverde een paar minuten voor tijd de gelijkmaker op. Joran Houweling kapte de Hardinxveldverdediging uit en schoof beheerst de 1-1 binnen. Doordat Owen Muller met een natrappende beweging zich liet gaan leverde dat rood op en moest Hardinxveld met tien man verder. Ondanks dat een gelijkspel over de hele wedstrijd wel een gerechtvaardigde beloning zou zijn, bleef het spannend en zat er nog meer in.

Tegen medekoploper
De blessuretijd liep al toen met een uitval van Hardinxveldinvaller Adi Jogic zijn schot door de VVAC keeper werd gekeerd. Een hoekschop aan de andere kant besliste wel over het resultaat. Met een kopbal van de lange Joran Houweling scoorde hij voor de tweede maal en dat leverde VVAC uiteindelijk een 1-2 overwinning op. Door dit resultaat verstevigde VVAC de positie in de middenmoot en is Hardinxveld na vier winstpartijen een illusie armer, maar mag zich nog wel medekoploper noemen met De Alblas. Zaterdag 5 november 2022 staat deze koppositie op het spel, omdat dan Hardinxveld op bezoek gaat bij De Alblas.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld