Hardinxveld wint finale nacompetitie en promoveert naar 2e klasse

THOLEN / HARDINXVELD-GIESSENDAM – De selectie van v.v. Hardinxveld is zaterdag 17 juni 2023 na de winst in de finale van de nacompetitie gepromoveerd en speelt volgend seizoen weer in de 2de klasse. FC Dauwendaele werd in Tholen na een zinderde wedstrijd met 5-2 verslagen.

De ontlading bij de spelers, trainersstaf en meegereisde supporters was groot. (Foto v.v. Hardinxveld)

In de reguliere competitie lukte het nog niet, maar met de eerste twee hordes in de nacompetitie genomen te hebben, was het zaterdag de finale van de nacompetitie op het sportpark de Bent in Tholen. Een neutraal terrein wat in onderling overleg was afgestemd met de tegenstander FC Dauwendaele uit Middelburg. De selectie, staf, bestuur, sponsoren en alle andere supporters vertrokken in drie bussen van de Sluisweg richting Tholen om deze finale mee te maken. Met speciale sjaals van v.v. Hardinxveld was iedereen voorzien van een mooi item om de ploeg aan te moedigen. Onder leiding van scheidsrechter Felix en de assistent-scheidsrechters betraden beiden teams het veld, waar beiden supportersschare, hun teams met rookpotten en ander vuurwerk verwelkomende. Strakgespannen koppies van de spelers, want dit was een finale voor de promotie naar de 2e klasse.

Achterstand
Hardinxveld begon voortvarend aan de wedstrijd en in de tiende minuut had het al op voorsprong kunnen komen door Aldo Tagliasacchi, die na een voorzet van Johan Woltman, zich goed vrij maakte voor het doel, maar zijn inzet zag stranden op keeper Huberts van FC Dauwendaele. De gasten uit Middelburg hadden het de eerste vijftien minuten lastig, maar begonnen daarna ook te combineren. Robin de Boon moest ingrijpen na een lange bal, met een inworp tot gevolg. Deze kwam ver voor en Johan Woltman kopte hem in eerste instantie nog weg, maar de bal viel daarna plots voor de voeten van Tim Holleman die meteen schot en Marc Koning in de korte hoek verraste. 1 – 0 voor FC Dauwendaele. Twee minuten later was het weer FC Dauwendaele met Mansse Boera die zich niet bedacht en meteen vanaf de rand zestienmeter schot, Marc Koning wederom kansloos latend. 2 – 0 voor FC Dauwendaele! De supporters van Hardinxveld waren perplex van wat er zich afspeelde, want dit had men niet veracht naar aanleiding van de eerst vijftien minuten.

Loskomende bal
Het duurde even voordat de wedstrijd weer hervat kon worden, want bij de goal kwam Marc Koning verkeerd terecht en moest met een schouderblessure van het veld af. Justin Kraaijenveld werd zijn vervanger. In de dertigste minuut veranderde de wedstrijd. Een lange bal op Lex de Gier werd door keeper Huberts verkeerd beoordeeld, want hij torpedeerde Lex de Gier. Hij moest zijn actie met een rode kaart bekopen en moest FC Dauwendaele met 10 man verder en een nieuwe keeper op het doel posteren. De vrije trap van Aldo Tagliasacchi werd door nieuwe keeper Bjorn Schreuder niet goed verwerkt, maar de loskomende bal werd van dichtbij over het doel geschoten door Collin de Kok. Het was echter wel het startsein om met volle overmacht voor rust een aansluittreffer te maken en die kwam er dan ook vijf minuten voor rust. Collin de Kok kopte na een lange bal, de bal over de instormende keeper Schreuder in het lege doel, waarmee Hardinxveld op 2-1 kwam.

Gelijkmaker
Na de verfrissingen in de rust, ging Hardinxveld in de tweede helft op zoek naar de gelijkmaker. De eerste mogelijkheid was voor Aldo Tagliasacchi, maar zijn schot ging nog net voor de goal langs, maar na vijf minuten was het dan wel raak. Een lange inworp werd slecht uitverdedigt door FC Dauwenaele en de bal kwam voor de voeten van Pieter Kroon, die zich niet bedacht en vanaf een meter of zestien schoot en de bal naast de verbouwereerde keeper Schreuder in het doel zag belanden. 2-2 tot grote vreugde van de meegereisde supporters. Hardinxveld wilde nu meteen door tegen de 10 van FC Dauwendaele en deed dat dan ook voortreffelijk. Johan Woltman zette de aanval op en via een een-tweetje met Collin de Kok kwam de bal weer teug bij Johan Woltman, die nog op de keeper stuitte maar Aldo Tagliasacchi was er vliegensvlug bij om de bal in het lege doel te schieten. 2-3 en de feestvreugde was compleet. Spelers de netten in achter het doel en de supporters vierde het mee van de andere kant, waarbij er een beetje bier en plastic bekertje het veld op kwamen.

In verre hoek
Helaas besliste scheidsrechter Felix, om de wedstrijd tijdelijk stil te leggen vanwege de “nieuwe KNVB-regeltjes”. Het arbitrale trio ging naar binnen, maar de spelers bleven op het veld. De wedstrijd werd hervat na vijftien minuten en Hardinxveld ging verder waar het gebleven was. Aron Eijkelboom, in het veld gekomen voor Collin de Kok, zette goed druk waardoor de verdediging van FC Dauwendaele, die de bal in de voeten van Danny van de Bout speelde en meteen een steekbal gaf op Aldo Tagliasacchi, die hier wel raad mee wist en de bal in de verre hoek de goal in knalde voor de 2-4.

Tekst gaat verder onder foto.

Grote vreugde aan de lijn en op het veld bij de selectie en trainersstaf. Na vijf jaar weer terug in de 2e klasse. Een prestatie van voormaat van trainer Theo de Boon en de gehele selectie. (Foto v.v. Hardinxveld)

Feest
Hardinxveld op rozen en bleef het spel hierna dicteren. Na de drinkpauze werden Pieter kroon en Robin Bezemer gewisseld en kwamen Thomas Rozenboom Bos en Xander Peursem het veld in. Hardinxveld bleef echter rustig combineren en uiteindelijk kwam de beloning tien minuten voor tijd. Jesper Buist kwam weer eens goed door via rechts en gaf een uitstekende steekbal op Aron Eijkelboom, die de bal over keeper Schreuder heen stiftte voor de 2 5. Het feest kon nu gaan beginnen en de supporters van Hardinxveld zongen de selectie naar het laatste fluitsignaal. Het kampioenschap was dan net een stap te ver, maar deze promotie is wel het resultaat van de teamspirit die het team dit seizoen getoond heeft. Na de eerste feestvreugde met de supporters en de felicitaties van FC Dauwendaele, stapte de selectie en alle supporters de bus in op weg naar Hardinxveld, waar het feest kon losbarsten in de kantine.