HKC moet promotie naar Korfbal League overlaten aan Unitas/Perspectief

DORDRECHT / BOVEN-HARDINXVELD – Het is het eerste van HKC zaterdagavond 16 april 2022 niet gelukt om te promoveren naar de Korfbal League (KL). In de Deetoshal in Dordrecht speelde het team uit Boven-Hardinxveld de hoofdklassefinale (play-offs) tegen Unitas/Perspectief uit Harderwijk. Het werd 15-18.

Verlies bij HKC zaterdagavond. Tot kort voor het eind van de wedstrijd zag het er met een voorsprong nog goed uit. (Foto Richard van Hoek / HG24)

In een uitstekend georganiseerde finale bij DeetosSnel was Unitas/Perspectief na vijftig minuten de terechte winnaar. “In een finale die kwalitatief nooit een hoog niveau haalde speelde HKC helaas één van de minste wedstrijden van het seizoen. Zeker de verdienste van Unitas maar HKC mag dit ook bij zichzelf zoeken. Kwalitatief hoogstaand was het dus niet maar spannend zeer zeker. Beide supporterskampen zorgden ook voor een echte finalesfeer”, zegt HKC.

Voorsprong
In het begin van het duel lag het initiatief bij Unitas met HKC op het vinkentouw. HKC nam langzaam maar zeker dit initiatief over met een belangrijke invalbeurt voor Sven van Baggum. Met een magere 6-8 voorsprong voor HKC bij rust voor beide teams nog alles mogelijk. In het begin van de tweede helft bleef HKC de overhand in het duel houden zonder nog steeds niet groots te spelen. Met een 12-8 voorsprong en nog vijftien minuten op de klok leek HKC goede papieren te hebben voor het gewenste resultaat. Daarna ging voor HKC alles mis en maakte Unitas acht doelpunten op rij en draaide in het laatste kwartier de wedstrijd helemaal om. HKC kwam simpelweg te weinig tot scoren om aanspraak te maken op de winst.

Tekst gaat verder onder foto.
Teleurstelling op de bank bij HKC. (Foto Richard van Hoek / HG24)

Herkansing
HKC mag beginnen aan een nieuwe play-off serie. Tegenstander de nummer negen uit de KL Groen-Geel / Ijskoud de Beste uit Wormer. De winnaar van de best of three speelt komend seizoen in de KL. Dinsdag 19 april 2022 alweer wedstrijd nummer één. Na de finale van afgelopen zaterdag en het paasweekend geen ruimte in de planning om te trainen en voor te bereiden op dit extra vervolg van de zaalcompetitie. Groen-Geel speelde op 2 april voor het laatst en kan uitgerust aan de reeks beginnen. HKC begint deze serie als underdog. Groen-Geel als uitgesproken favoriet. Om 20.30 uur is Groen Geel de tegenstander in een nieuwe play-off serie (beste of three) in sporthal Het Dok. De winnaar gaat alsnog naar de League. De verliezer naar de tussenklasse. Zaterdag 23 april 2022 is de return in Wormer. Aanvangstijd is op dit moment nog niet bekend.