Imkers laten bijen van dichtbij bekijken en vertellen met passie hun verhaal

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Nederlandse imkers lieten zaterdag 8 juli 2023 zich zien tijdens de vierde landelijke Open Imkerijdag. In natuurspeeltuin Het Weitje aan Sluisweg 131 kan je terecht bij daar aanwezige imkerij van-de-baanhoek, imkerij de Beesbosch, Bijenboerin Belinda en imkerij Giessenpracht. Imkers gaven uitleg over hoe ze honingbijen houden met uitleg over solitaire bijen, wespen en hommels. 

Er stond daar zaterdagmorgen een aantal soorten kasten en korven. Mogelijk vanwege het warme weer was het toen nog niet heel druk en dus hadden imkers voor bezoekers alle gelegenheid om te vertellen over de bijen, nut en noodzaak. Maar ook hoe de honig wordt bewerkt, tot in het potje. (Foto ArieJan van Termeij / HG24)

Tekst gaat verder onder tweet. 

Eigen potje
Je zag hoe een bijenhotel kan worden gemaakt, wat geschikte bloemen zijn om te zaaien en hoe je moet handelen als er een bijenzwerm in de tuin hangt. Er was ook de mogelijkheid om minimaal vijftien soorten verschillende soorten honing te proeven en ook te kopen, uiteraard was de honing uit de eigen bijenstal ook te koop. Voor de kinderen bestond er de mogelijkheid gratis een eigen potje honing van 50 ml te vullen van de geslingerde honing die dag. Dat werd aangeboden door het bestuur van natuurspeeltuin Het Weitje.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld