Informatieochtend voor senioren over digitale oplichting

HARDINXVELD-GIESSENDAM – De gemeente Hardinxveld-Giessendam organiseert woensdag 11 oktober 2023 in samenwerking met de wijkagenten een gratis bijeenkomst rond digitale oplichting . Deze is bedoeld voor senioren (55+) en wordt gehouden in bibliotheek AanZet aan Pietersweer 34, van 10.00 – 11.45 uur. Ook andere belangstellenden zijn overigens welkom.

Tijdens de informatieve bijeenkomst ‘Echt of Nep?’ neemt wijkagent Jaap Hartkoorn je aan de hand van korte videos mee in de wereld van digitale oplichting. (Archieffoto ArieJan van Termeij / HG24)

Hoe vaak krijg je een mailtje of en appje waarvan je denkt, klopt dit wel? In deze tijd waarin alles vlug moet en veel via internet gaat, zijn er criminelen die daar misbruik van maken. Zij proberen je op te lichten en je geld afhandig te maken. Het doel van de interactieve presentatie is om senioren weerbaarder te maken tegen digitale oplichting. Je leert hier handige tips over onder andere nep e-mails en nep-appjes. Uiteraard is er de ruimte om tijdens en na de bijeenkomst vragen te stellen. Deze voorlichting organiseert de gemeente ieder kwartaal op een andere locatie. De volgende bijeenkomst is in februari 2024. Aanmelden is niet nodig.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld