Inlevermogelijkheid illegaal vuurwerk levert geen ene klap op

HARDINXVELD-GIESSENDAM – De oproep van het gemeentebestuur om vrijdag 23 december 2022 tussen 08.30 – 12.30 uur illegaal – vaak zwaar – vuurwerk in te leveren is mislukt. Er is helemaal niets ingeleverd.

Een lege tent en dus een lege vrachtwagen. De gemeente deed een beroep op houders en afstekers van dit vuurwerk om illegaal en oud vuurwerk naar de kruising Spoorweg / Alexanderstraat te brengen. Dat werd een fiasco. Niemand kwam. Vier uur lang stond deze wagen er met overdekte tent, maar alleen journalisten kwamen langs. (Foto Peter Donk / HG24)

Het in bezit hebben of afsteken van illegaal vuurwerk is strafbaar. Daar staat een geldboete of zelfs een gevangenisstraf op. Mensen die vrijdag hun illegaal vuurwerk zouden inleveren, zouden niet worden gestraft. “Voorkom woningsluiting en / of een strafblad”, riep het gemeentebestuur inwoners op. Iedereen kon maximaal 25 kilo per persoon zonder gevolgen inleveren. Een gespecialiseerd bedrijf zou voor een veilige afvoer en vernietiging van het vuurwerk zorgen, maar dat is niet nodig.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld