Inwoners wensen horeca en groen bij ‘podium’ IJzergieterij

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Als het aan de inwoners van Hardinxveld-Giessendam ligt, komt er op het Podium bij de IJzergieterij in ieder geval de gelegenheid om iets te eten en te drinken. En dat het liefst in een groene, parkachtige omgeving. Dat zijn de uitkomsten van de enquête die de gemeente afgelopen weken heeft gehouden. Maar liefst 514 bewoners van het dorp stuurden hun wensen en ideeën in.

Door middel van een online enquête konden inwoners van Hardinxveld-Giessendam tot voor kort hun gedachten over de functies en inrichting van het Podium inbrengen. (Artist impression)

Bij de ontwikkeling van het terrein van de IJzergieterij tot woongebied heeft de gemeente ingezet op het aanleggen van een ‘plein’ aan de rivier voor alle inwoners van Hardinxveld-Giessendam. Het heeft de werktitel ‘Podium’ gekregen. Bewoners van Hardinxveld-Giessendam moeten elkaar op deze mooie plek – waar ook het stuk dijk voor de IJzergieterij onderdeel van uitmaakt – kunnen ontmoeten en genieten van het uitzicht op de rivier. 

Marktje of optreden
Het meest genoemd (66%) is de mogelijkheid om er iets te kunnen eten en drinken. Op de tweede plaats eindige ‘parkachtig en groen’ (55%), gevolgd door ‘rust en ontspanning’ (32%). Ook voor af en toe een kleinschalige activiteit als een marktje (11%) of een optreden van orkest of koor (11%) is belangstelling. De gelegenheid om te zonnen of te vissen scoorden beide het laagst met 5 procent. De resultaten worden de komende weken geanalyseerd en afgewogen door een klankbordgroep bestaande uit vijf inwoners van Hardinxveld-Giessendam. Zij maken hieruit een briefing waar een team van stedenbouwers en landschapsarchitecten mee aan de slag gaat om een ontwerp op te stellen voor de inrichting van het plein en dijklint.

Meer dan 100%
Het complete rapport met alle resultaten staan hier online. Aangezien deelnemers aan de enquête maximaal drie voorkeuren konden opgeven, tellen de percentages tot boven de 100 procent op.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld